Deco&Design

De ce LEMNUL este FABulos

Sunt un consumator avid de nou, imagine, design si vizual. Ca arhitect dar si ca fotograf si consultant de imagine, cred ca un produs de calitate trebuie prezentat in lumina potrivita, ambalajul perfect si cuvinte atent alese, ca sa poata avea impactul dorit.

De aceea vreau sa va impartasesc aici tot ce mi se pare FABulos in privinta lemnului. Idei, produse, realizari si inventii, veti gasi aici ce e nou si incanta ochiul si mintea. Si pentru ca acesta este primul articol din revista, vreau sa va fac curiosi, asa ca o sa va spun intai de ce iubesc eu lemnul, urmand ca in urmatoarele articole sa va prezint cate un produs sau cate o gaselnita.

De ce e lemnul special?
Lemnul este materialul UNIVERSAL si UNIC in acelasi timp.
Nici unul din celelalte materiale nu a mai fost atat de puternic utilizat in istoria, cultura si viata omului si totusi fiecare bucata de lemn este unicat.

colaj texturi-01
TEXTURI de LEMN

Culoarea, textura, flexibilitatea, durabilitatea si calitatile sonore sunt caracteristicile diferite ale fiecarei specii de lemn, care au pus la incercare mintile artistilor, arhitectilor, designerilor, constructorilor si artizanilor de mii de ani.

Pana astazi, nimic nu se compara cu versatilitatea si calda frumusete a lemnului , asa ca nu este surprinzator cum actualii designeri si arhitecti continua sa puna la incercare lemnul si sa il foloseasca in moduri creative si moderne.

textura
COLAJ din LEMN

E de ajuns sa dai o cautare pe google – ” produse din lemn Romania” si vei gasi o sumedenie de linguri traditionale romanesti, parchet din lemn (sau nu?), sicrie si cateva case frumoase (sau nu) din lemn. Nimic rau in asta. Doar ca acestea nu sunt singurele produse din lemn romanesti! Asa ca aici imi doresc sa va arat toate acele produse „altfel” si sa va fac cunostinta cativa designeri, din Romania si din alte tari, care au ales sa foloseasca lemnul in mod creativ.

De la lampi, la ochelari de soare, ceasuri, bijuterii si jocuri, sunt astazi produse care arata impecabil, au design sustenabil, sunt jucause si speciale.

Mai jos am pregatit un mic preview al produselor minunate pe care urmeaza sa le vedem.

Imi doresc sa creem o comunitate a pasionatilor de design din lemn asa ca va invit sa imi spuneti si voi ce produse din lemn frumoase ati mai vazut (si romanesti si din alte tari). Sau poate ati facut voi ceva cu manuta voastra si vreti sa stie lumea – scrieti-mi.

colaj produse lemn_ Ioana
PRODUSE FABuloase din LEMN

Si daca tot suntem aici, nu uitati sa va uitati si la cele 5 masutele de cafea fabuloase din articolul scris de Vlad! Mie imi place mult varianta 5, tie?

Sper ca v-am facut curiosi si nu uitati, astept sugestii si de la voi!

 

Ioana Dodan

Ioana este arhitect, designer, consultant de imagine, fotograf si artist vizual.

Pe scurt, ea gaseste modul inedit de a personaliza imaginea unui interior, a unei cladiri sau a unui om. A lucrat in cele mai diverse culturi, de la SUA, Shanghai pana in Romania, si in fiecare din aceste locuri a cautat cele mai potrivite si inovative modalitati de personalizare a proiectelor sale de design.

Astazi ea este si fondatorul brandului THE FAB SQUAD, unde prin fotografie, machiaj si graphic design construieste imaginea clientilor ei.

La Revista din Lemn isi propune sa descopere cele mai fabuloase metode de a folosi lemnul.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian