Evenimente

Toyota prezintă mașina din lemn la Milano

Toyota va prezenta la Milan Design Week/Salone del Mobile.Milano, luna viitoare, prototipul Setsuna, un „concept car” construit din lemn. Decizia de a folosi lemnul – un material durabil dar predispus la transformare – reflectă eforturile Toyota de a întări legătura dintre oameni și mașinile lor. Conceptul Setsuna simbolizează schimbarea mașinilor în decursul anilor, felul cum ele înmagazinează aspirațiile, amintirile și emoțiile mai multor generații dintr-o familie. Cu acest concept, Toyota vrea să ne transmită că, așa cum familia îngrijește cu dragoste mașina, astfel și mașina va dobîndi o altfel de valoare pe care doar membrii familiei o pot aprecia.

Numele mașinii – Setsuna înseamnă „moment” în japoneză – a fost ales pentru a scoate în evidență faptul că oamenii trăiesc momente prețioase dar în același timp trecătoare împreună cu mașinile lor. Toyota are convingerea că, peste timp, aceste momente împărtășite cu familia vor face mașina de neînlocuit pentru proprietar.
Pentru a întruchipa conceptul, Toyota a ales o varietate de tipuri de lemn pentru diferitele părți ale mașinii, inclusiv părțile sale exterioare, șasiu, podea și scaune. Lemnul are caracteristici unice și atrăgătoare care nu sunt oferite în mașinile obișnuite. El – lemnul – poate trăi pe parcursul vieții mai multor generații dacă este bine întreținut dar în același timp  își poate schimba culoarea și textura ca răspuns la mediul înconjurător (în mod special temperatură și umiditate) și la condițiile de folosință. Aduce în acest fel un anumit caracter și o anumită profunzime.
Kenji Tsuji, inginerul Toyota care urmărește dezvoltarea proiectului Sesuna, a declarat: „Am evaluat diferite feluri de a exprima conceptul și am selecționat diferite tipuri de lemn, cum ar fi cedrul japonez pentru părțile exterioare și mesteacănul japonez pentru șasiu. Am fost deasemenea foarte atenți la dimensiunile și aranjarea elementelor individuale. Pentru structura de asamblare am adoptat o tehnică tradițional japoneză de tâmplărie care se numește okuari și care nu folosește cuie sau șuruburi. Linia caroseriei Setsuna este o minunată curbă ducându-te cu gândul la o barcă.  Ne-am dori de asemenea ca privitorul să își imagineze cum Setsuna își va dezvolta peste timp un caracter unic și complex. Mașina are încorporat un ceas cu memorie de 100 ani care va arăta timpul peste generații. Tot în mașină se găsesc scaune care combină frumusețea funcțională cu nuanța blândă a lemnului”, a spus Kenji.
Pentru cei care vor să vadă pe viu mașina, o pot face începând cu 12 până pe 17 aprilie. 11 aprilie este ziua rezervata media.

Mai multe detalii tehnice aici.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter