Parchet

Parchet din butoi de vin

Știți cum influențează butoiul de stejar gustul vinului? Așa și lemnul are de câștigat de pe urma vinului. Se produce o chimie, se leagă o frumoasă prietenie cu un schimb reciproc de arome, miresme și culori.

Maturarea vinului se face de obicei în butoaie de stejar, așa cum și pentru parchet este ales de multe ori tot lemn de stejar. Ideea următoare reunește elementul comun – lemnul de stejar – și este una dintre cele mai frumoase și interesante idei de întrebuințare a butoaielor care ies din uz.

Mă refer la fabricarea parchetului sau a pardoselilor din lemnul de stejar provenit de la butoaiele de vin.

Culoarea profundă este rezultatul impregnării în lemn a vinului, în timpul învechirii lui.

wood_barique_cube

Butoaiele, din regiunea Bordeaux, sunt atent selecționate pentru noua lor utilizare. O dată desprinse, scândurile sunt înmuiate în apă pentru o mai bună uniformizare a culorii. Scândurile sunt apoi lipite cu adeziv pe plăci de lemn și finisate cu lac transparent pentru protejarea suprafeței. Rezultă un parchet colorat natural cu o alternanță unică și sofisticată de nuanțe.

wood_barique04

Și din vinurile americane iese un parchet frumos. VWF reușește să obțină culori puternice și spectaculoase din vinurile regiunii Napa Valley.

Castelul de Lut - Renovare acoperi...
Castelul de Lut - Renovare acoperiș cu Kreidezeit de la Naturalpaint

Iar pentru a evidenția originea și autenticitatea lemnului există și o variantă care scoate în valoare partea exterioară a butoiului.


Recomandare: Beți vinul și nu încercați pe pardoseala gata montată! Dacă aveți o casă mare veți avea nevoie de mult vin de vărsat pe jos sau dacă „parchetul” este laminat, nu veți reuși să faceți nici măcar o petișoară.

wood_barique13

Bun vin! Noroc!

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

5 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter