Diverse

Vedetele de cinema și pasiunea pentru lemn

Am prezentat la un moment dat pasiunea pentru lemn, pentru mobilă, design și arhitectura a lui Brad Pitt. Această pasiune s-a concretizat într-o colecție realizată împreună cu producătorul de mobilă Frank Pallaro.

bradpitt-banera1--z

M-am gândit să caut să văd dacă mai sunt și alte vedete cu astfel de pasiuni. Ceea ce am gasit m-a încântat. Nu numai că sunt pasionate de lemn, dar chiar le place să și lucreze cu el. Să vă dau câteva exemple.

Harrison Ford, actorul care la 73 de ani a avut curajul să reia rolul Han Solo din Star Wars, cel care ne-a frânt inimile în Strada Hanovra, aventurierul neînfricat din Indiana Jones, a avut o perioadă mai dificilă înainte de a deveni o mare vedetă. Pentru a-și putea plăti facturile a fost nevoit să se întoarcă la vechea pasiune și anume confecționatul de mobilă. Și a fost chiar bun pentru că cei de la The Doors l-au angajat pentru a le amenaja scena în turnee. În aceeași perioadă lucrează cateva obiecte de mobilier și pentru George Lucas, regizorul cu care va colabora mai târziu în Războiul Stelelor.

harison ford

Un alt pasionat de lemn este William H Macy. Actorul din Fargo, Jurasic Park III, Sahara și multe alte filme de succes și-a descoperit pasiunea pentru strunjirea lemnului după ce a devenit vedetă. Și pasiunea a fost atât de mare încât Macy a „ținut” coperta revistei de specialitate Woodturning Basics Magazine, având chiar și prezentări filmate. El spune ca și-a descoperit pasiunea în timpul filmărilor la Fargo.

w-h-macy-side

În tinerețe, Daniel Day-Lewis a vrut să devină producător de mobilă. Deținătorul Oscar-ului pentru rolurile din My Left Foot (1989), There Will Be Blood (2007) și Lincoln (2012), a studiat în scoală această meserie și chiar a aplicat pentru un curs de ucenic de 5 ani, dar a fost respins. Pasiunea a rămas și s-a manifestat de-a lungul vieții, lucrând chiar alături de echipă la realizarea unei canoe în timpul filmărilor la Ultimul Mohican.

daniel day-lewis

Agentul special Leroy Jethro Gibbs din serialul polițist NCIS, interpretat de actorul Mark Hammon, este pasionat de fabricarea bărcilor din lemn. Cine urmarește serialul știe că atelierul unde Gibbs lucrează este foarte bine dotat cu tot felul de unelte specifice lucrului în lemn. Pasiunea cu care lucrează Hammon la barcă te face să crezi că nu este numai un rol. Și așa și este. El și-a descoperit pasiunea încă din timpul liceului, în timpul unei slujbe de vara. Întâmplător le-a spus producătoritor serialului că si-a ajutat un vecin să realizeze un avion biplan din lemn într-un garaj și imediat personajul lui a căpătat aceste abilități. Hammon spune că nu se pricepe la bărci si că este o mare diferență între a face avioane și a face mobilă, dar în final tot ce contează este pasiunea pentru lemn. Cei doi baieți ai actorului au aceeași pasiune, fiind familiarizați cu uneltele specifice prelucrării lemnului încă de mici.

mark hammon

Tom Selleck, detectivul particular din serialul Magnum, P.I., cunoscut și din seria de filme Three Man and a Baby și serialul polițist Jesse Stone, a recunoscut într-un intereviu cu Jon Steward și el pasionat de lucrul cu lemnul, că are această pasiune. El spune că lucrul în atelier reduce stresul zilnic și că la sfârșitul activității artistice se va retrage în atelier pentru a-și urma pasiunea.

tom selleck

Cred ca vă este foarte clar acum că noi, toti cei care impărtășim pasiunea pentru lemn, suntem într-un anturaj foarte select 😊. Și am vorbit numai despre vedetele de cinema, dar sunt și alte personalități cu această pasiune, chiar și președinți. Pasiunea lui Jimmy Carter, fostul președinte american, pentru construcția caselor din lemn fiind deja cunoscută. Dar ăsta este deja un subiect pentru altă dată.

jimmy carter

Categorii

Abonează-te la newsletter