Diverse

Vedete care se remarcă prin pasiunea pentru lemn

Am vorbit la un moment dat pasiunea pentru lemn, pentru mobilă, design și arhitectura a lui Brad Pitt. Această pasiune s-a concretizat într-o colecție realizată împreună cu producătorul de mobilă Frank Pollaro. M-am gândit să văd dacă mai sunt și alte vedete cu astfel de pasiuni. Ceea ce am găsit m-a încântat. Nu doar că sunt pasionate de lemn, dar chiar le place să și lucreze cu el. Iată câteva exemple.

bradpitt-banera1--z

Harrison Ford, neînfricatul Indiana Jones

Harrison Ford, actorul care la 73 de ani a avut curajul să reia rolul Han Solo din Star Wars, cel care ne-a frânt inimile în Strada Hanovra, aventurierul neînfricat din Indiana Jones, a avut o perioadă mai dificilă înainte de a deveni o mare vedetă. Pentru a-și putea plăti facturile a fost nevoit să se întoarcă la vechea pasiune și anume confecționatul de mobilă. Și a fost chiar bun pentru că cei de la The Doors l-au angajat pentru a le amenaja scena în turnee. În aceeași perioadă a lucrat câteva obiecte de mobilier și pentru George Lucas, regizorul cu care va colabora mai târziu în Războiul Stelelor.

harison ford

William H Macy

Un alt pasionat de lemn este William H Macy. Actorul din Fargo, Jurasic Park III, Sahara și multe alte filme de succes și-a descoperit pasiunea pentru strunjirea lemnului după ce a devenit vedetă. Și pasiunea a fost atât de mare încât Macy a „ținut” coperta revistei de specialitate Woodturning Basics Magazine, având chiar și prezentări filmate. El spune ca și-a descoperit pasiunea în timpul filmărilor la Fargo.

w-h-macy-side

Daniel Day-Lewis, întruchiparea lui Lincoln

În tinerețe, Daniel Day-Lewis a vrut să devină producător de mobilă. Deținătorul Oscar-ului pentru rolurile din My Left Foot (1989), There Will Be Blood (2007) și Lincoln (2012), a studiat în scoală această meserie și chiar a aplicat pentru un curs de ucenic de 5 ani, dar a fost respins. Pasiunea a rămas și s-a manifestat de-a lungul vieții, lucrând chiar alături de echipă la realizarea unei canoe în timpul filmărilor la Ultimul Mohican.

daniel day-lewis

Mark Harmon, agentul special Jethro Gibbs din serialul NCIS

Agentul special Leroy Jethro Gibbs din serialul polițist NCIS, interpretat de actorul Mark Harmon, este pasionat de fabricarea bărcilor din lemn. Cine urmărește serialul știe că atelierul unde Gibbs lucrează este foarte bine dotat cu tot felul de unelte specifice lucrului în lemn. Pasiunea cu care lucrează Harmon la barcă te face să crezi că nu este doar un rol. Și chiar așa este.

Harmon și-a descoperit pasiunea încă din timpul liceului, în timpul unei slujbe de vara. Întâmplător le-a spus producătoritor serialului că si-a ajutat un vecin să realizeze un avion biplan din lemn într-un garaj și imediat personajul lui a căpătat aceste abilități. Hammon spune că nu se pricepe la bărci si că este o mare diferență între a face avioane și a face mobilă, dar în final tot ce contează este pasiunea pentru lemn. Cei doi baieți ai actorului au aceeași pasiune, fiind familiarizați cu uneltele specifice prelucrării lemnului încă de mici.

mark hammon

Tom Selleck, celebrul detectiv particular Magnum

Tom Selleck, detectivul particular din serialul Magnum, P.I., cunoscut și din seria de filme Three Man and a Baby și serialul polițist Jesse Stone, a recunoscut într-un interviu cu Jon Steward, și el pasionat de lemn, că are această pasiune. Selleck spune că lucrul în atelier reduce stresul zilnic și că la sfârșitul activității artistice se va retrage în atelier pentru a-și urma pasiunea.

tom selleck

E clar, suntem într-un anturaj foarte select 😊. Și am amintit doar vedetele de cinema. Printre pasionați sunt însă și președinți. Pasiunea lui Jimmy Carter, fostul președinte american, pentru construcția caselor din lemn este deja cunoscută. Dar ăsta este deja un subiect pentru altă dată.

jimmy carter

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian