Art&Craft

Federico Uribe – Arta creioanelor colorate

Federico Uribe este un artist de origine columbiană care trăiește la Miami. El este renumit pentru sculpturile sale care sunt realizare din obiecte simple, obișnuite. Printre aceste obiecte se numără și creioanele colorate.

Federico Uribe sursa foto: newyorksocialdiary.com
Federico Uribe
sursa foto: newyorksocialdiary.com

 

Artă din obiecte simple

Artistul s-a născut la Bogota, Columbia, unde a urmat cursurile școlii și ale universității, după care a plecat la New York pentru un masterat. După încheierea masteratului hotărăste să plece într-o lungă călătorie de studiu în lume și petrece ani în Cuba, Mexic, Rusia și Anglia, ajungând în final la Miami.

Primele sale manifestări ca artist sunt în pictură, dar la un moment dat descoperă obiectele simple din jurul său, pe care începe sa le studieze și să le combine.  Este momentul în care Federico Uribe pictorul se transformă în sculptor.

Sculpturile sale nu sunt acele realizări clasice prin care se „scoate” obiectul din piatră sau marmură. El le construiește și le modelează într-un mod curios și greu de prevăzut.

Uribe folosește pentru a crea arta sa creioane colorate, cabluri electrice, șireturi de pantofi, șuruburi. De aproape, sculpturile sale te invită să le atingi, să descoperi detaliile și legăturile dintre elemente. De departe însă vezi formele, volumele și culoarea. Sculpturile realizate din creioane colorate sunt absolut uimitoare.

Federico Uribe este un artist recunoscut având expoziții personale în SUA, Columbia, dar și în alte țări ale lumii.

sursa foto: ufunk.net
sursa foto: ufunk.net
sursa foto: ufunk.net
sursa foto: ufunk.net

 

sursa foto: ufunk.net
sursa foto: ufunk.net

 

sursa foto: incollect.com
sursa foto: incollect.com
yaseminv.wordpress.com
yaseminv.wordpress.com

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian