Diverse

Hoteluri pentru iubitorii de vinuri

Lumea vinului este fascinantă iar iubitorii de vinuri sunt persoane foarte speciale. Ei știu o mulțime de lucruri despre influența solului asupra gustului, despre conținutul de zahăr, taninuri și alte astfel de informații. Pentru pasiunea lor fac excursii în podgorii sau concedii cu degustări de vinuri în podgorii celebre. Așa au apărut hotelurile pentru iubitorii de vinuri, amenajate si decorate pentru a fi cât mai plăcute și atrăgătoare. Am ales să vă prezint 5 astfel de hoteluri, aflate în diverse părți ale lumii.

Hotelul De Vrouwe van Stavoren din Olanda atrage turiștii cu ajutorul camerelor sale inedite. Turiștii sunt cazați în butoaie de vin cu volumul de 15000 l. Butoaiele au fost amenajate, având în interior un dormitor cu 2 paturi, baie, living și toate cele necesare unei camere de hotel. În aceste butoaie chiar a fost vin, lucru certificat și pe prezența unui miros specific în interior. Butoaiele au fost ani de zile recipiente pentru vin într-un castel din Franta înainte de a deveni camere de hotel. Iubitorii de vinuri au posibilitatea să aleagă între butoaie de vin roșu sau de vin alb, în funcție de preferințele lor.

Hotel de Vrouwe van Stavoren, Olanda sursa foto: singinghearts.cn
Hotel de Vrouwe van Stavoren, Olanda
sursa foto: singinghearts.cn

Hotelul The Yeatman din Oporto, Portugalia este un hotel de lux situat într-o zonă renumită pentru vinul Porto. Paturile sunt amenajate în butoaie de vin iar panorama asupra viilor din jur este uimitoare. Hotelul are camere sponsorizate de producători locali de vinuri și sunt decorate cu obiecte speciale și picturi. Crama hotelului are una dintre cele mai complete colecții de vinuri portugheze. Aici se desfășoară degustări de vinuri, seminarii și cine acompaniate de vinuri celebre, oferind astfel iubitorilor de vinuri o experiență unică. În hotel este și un Spa unde se folosesc numai produse cosmetice făcute cu extracte din vin.

Hotel Yeatman, Portugalia sursa foro: 10best.com
Hotel Yeatman, Portugalia
sursa foro: 10best.com
Hotel Yeatman - Spa sursa foto: taylor.pt
Hotel Yeatman – Spa
sursa foto: taylor.pt

El Lagar de Issila, din La Vid, Spania, este un hotel boutique într-o veche clădire care la exterior a păstrat stilul original tradițional colonial. În interior însă, proprietarul, un entuziast iubitor de vinuri, a decorat spațiile cu obiecte făcute din sticle goale, butoaie, dopuri și cutii. Fiecare cameră este decorată cu obiecte și picturi unice, inspirate de vin și de regiunea viticolă din jur.

Hotel El Lagar de Isilla, Spania sursa foto: destinia.com
Hotel El Lagar de Isilla, Spania
sursa foto: destinia.com
Hotel el Lagar de Isilla sursa foto: tripadvisor.com
Hotel el Lagar de Isilla
sursa foto: tripadvisor.com

La Calma de Rita, din Pirque, Chile, este un hostel cu vedere spre munți. Hostelul este decorat cu obiecte din anii’60, șederea acolo semănând cu o călătorie în timp. Camerele potrivite pentru iubitorii de vinuri sunt cele amenajate în butoaie de vin de 14000 l. Turiștii pot vizita podgoriilor din jur pe jos, călare sau pe bicicletă. Pentru cei ce doresc relaxare există și o saună amenajată – unde credeți? – într-un vechi butoi de vin.

Hotel La Calma de Rita, Chile sursa foto: hoteles.com
Hotel La Calma de Rita, Chile
sursa foto: hoteles.com
Hotel La Calma de Rita, Chile sursa foto: tripadvisor.com
Hotel La Calma de Rita, Chile
sursa foto: tripadvisor.com

Hotelul Lindenwirt din Rudesheim, Germania, este situat pe valea Rinului. Hotelul este amenajat ca o cramă, cu vechi butoaie de vin cu capacitatea de 6000 de litri, care au fost restaurate și amenajate pentru a putea fi locuite. Fiecare cameră are 2 paturi, baie proprie și nume special. Pe ușa de intrare este scris numele unei podgorii din zonă.

Hotel Lindenwirth, Germania sursa foto: blog.celojumupasaule.lv
Hotel Lindenwirth, Germania
sursa foto: blog.celojumupasaule.lv
Hotel Lindenwirth, Germania sursa foto: holidaycheck.de
Hotel Lindenwirth, Germania
sursa foto: holidaycheck.de

Toate zonele de mai sus sunt locuri frumoase al căror farmec este amplificat de aceste inedite locuri de cazare. Cred ca și organizatorii „Drumului vinului”, care străbate câteva dintre podgoriile românești renumite, pot găsi inspirație în aceste amenajări.

Categorii

Abonează-te la newsletter