Deco&Design

Nautilus – masa melc a designerului Marc Fish

Designerul englez Marc Fish a început să facă mobilier contemporan în urmă cu mai bine de 15 ani. Având pregătire în domeniul producției de metal, alegerea materialului pentru primul proiect nu a surprins pe nimeni – oțel. Din acest material a realizat 6 scaune pentru masă. Proiectul, cu recenzii și bune și mai puțin bune, a reprezentat însă începutul drumului în lumea mobilei.

Câțiva ani mai târziu, după ce studiază cu reprezentanți marcanți ai mobilierului de clasă englez și participă la diferite concursuri, fiind răsplătit cu premii , Marc Fish este recunoscut internațional ca important designer și producător de mobilier. Lucrează în lemn, combinat cu sticlă și metal, iar lucrările sale sunt deosebite.

Pasiunea lui Marc sunt piesele unice și exclusiviste. El se inspiră din formele naturale, din artă, sculptură și arhitectură. Lucrează cu cele mai fine furnire și cu lemn deosebit iar faptul că inițial a lucrat cu metalul îl face foarte atent la detalii și îl deosebește de un producător obișnuit de mobilă din lemn.

ban-lam-viec-Nautilus-2

Acum Marc ține cursuri despre fabricarea mobilei, scrie articole în Furniture & Cabinets Making Magazine și creeaza mobilier unic.

6

 

Masa Nautilus este una dintre cele mai frumoase măsuțe de cafea create de-a lungul timpului. A fost realizată în edțtie limitată începând cu anul 2011, când a fost făcut Nautilis I. În 2015 a fost lansat Nautilis V, tot în serie limitată.

7

8

5

 

Designul mesei este inspirat de viața marină. Este construită din peste 4000 de piese din nuc, furnir de sicamore și hârtie japoneză. În proiectarea ei s-a folosit proportia de aur sau proporția divină, folosită de grecii antici și de artiștii perioadei renascentiste în realizarea lucrărilor lor. Masa reproduce scoica unui melc din ocean iar fiecare parte exterioară a fost modelată manual.

9

 

(sursa: marcfish.co.uk)

Categorii

Abonează-te la newsletter