Finisare DIY Tehnici de Finisare

Doamna de Pictură

Prima dată când am lucrat cu produsele Annie Sloan a fost în urmă cu un an, când am participat la un workshop Annie Sloan. De atunci am tot aflat câte ceva despre ele și despre ceea ce se poate face cu aceste vopsele cretoase și credeam ca știu cam tot ce se poate știi. Discuția cu cel mai nou distribuitor Annie Sloan din România – Doamna de PICTURA, de la Iași – m-a convins că nu este așa. Diana Ivanov, aka Doamna de Pictura, este artist plastic și a privit încă de la început vopselele din acest punct de vedere. Nu se gândea că vor întruni cerințele unui artist, dar le-a dat o șansă pentru că este pasionată de mobila pictată și a văzut că mulți folosesc vopsele Annie Sloan pentru astfel de lucrări. Încă de la prima tușă a fost încântată de calitățile lor și s-a hotărât să le introducă în lumea ei, în lumea artelor.

doamna de pictura

Descoperirea

Fiind artist plastic, Diana a fost tot timpul în căutarea unor materiale cu ajutorul cărora să-și pună cât mai bine în valoarea ideile, dar și pasiunea pentru mobila pictată. A testat tot felul de vopsele, dar cele care erau bune pentru pictura pe lemn nu erau foarte rezistente pentru a fi folosite ca vopsele de mobilier și invers.

Până când i-a căzut în mână o cutie de vopsea Annie Sloan. De la primele tușe și-a dat seama că este produsul care întrunește atât calitățile unei vopsele profesionale pentru pictură pe lemn, cât și cele de rezistență necesare unei vopsele pentru mobilier.

Calitățile vopselelor și ale celorlalte materiale Annie Sloan au determinat-o să afle cât mai multe despre ele. Așa a aflat că Annie este tot artist plastic, iar vopselele sunt făcute pentru a răspunde exigențelor unui artist, dar și ale celor ce folosesc mobila sau obiectele vopsite. A admirat foarte mult, încă de la început, sistemul creat de Annie Sloan, dorința ei de a educa și a apropia publicul de artă, de culoare, de obiectele personalizate și de fenomenul DIY – Do It Yourself (fă singur).

Orice iubitor de artă care va încerca să aplice sistemul Annie Sloan folosind toate materialele puse la dispoziție – workbookul, paleta, paletarul, pensulele de cea mai bună calitate și setul de pensule pentru detalii și grafisme – va fi inițiat în cel mai scurt timp în tainele artelor plastice și fără să-și dea seama se va îndrăgosti iremediabil de toate lucrurile transformate de aceste vopsele„, spune Diana, care între timp a hotărât să devină distribuitor al vopselelor Annie Sloan în Iași.

doamna de pictura

Lumea Artelor

Iași este un oraș universitar foarte legat de arte. Aici este și cel mai vechi teatru din țară, iar Diana a reușit să ducă vopselele Annie Sloan în această lume. Artiștii implicați în crearea decorurilor, în realizarea mobilierului pentru diferite piese de teatru, au fost încântați de aceste materiale. Așa au început colaborări de care acum este foarte mândră.

De mare ajutor a fost și faptul că vopselele pot fi aplicate în straturi suprapuse și dacă este nevoie, înlăturarea lor se face cu mare ușurință. În plus, aceste vopsele cretoase se pot aplica și pe materiale textile, lucru descoperit cu mare bucurie de echipele de decoratori.

Iar colaborările nu se opresc aici. În luna iunie, împreună cu Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Artă George Enescu, clasa de Operă, va realiza câteva piese din recuzita piesei Cosi fan tutte, de W.A. Mozart, cu vopsele Annie Sloan. Iașul are un public cult, educat, mereu în așteptarea evenimentelor de artă, care știe să aprecieze și un decor bine realizat.

doamna de pictura

doamna de pictura

Team Art Concept – o expoziție al cărui cuvânt cheie este „colaborare”

De curând Annie Sloan a lansat un nou produs, făcut parcă pentru Diana. Un set de pensule pentru detalii cu ajutorul cărora scrierea și pictarea devin mai simple. Este produsul care a inspirat-o să realizeze o expoziție de pictură pe lemn cu elemente grafice.

Expoziția se numește Team Art Concept și este realizată împreună cu o colegă artist plastic, tot din Iași, Anca Cotovanu, reprezentanta brandului de artă Anca Wunde Art. Își propun să ofere publicului un mixt de tehnici decorative pe lemn și pe sticlă, ce se dorește a fi o exprimare a dialogului dintre cele două artiste, dintre ele și suprafața pe care lucrează, adică lemnul și sticla.

Cuvantul cheie al acestei expoziții este colaborare și sper ca cei care o vor privi să fie plăcut surprinși. În lucrările mele decorative pe lemn, vopselele s-au comportat minunat îmbinând calitățile materialelor profesionale folosite pentru pictura pe lemn cu cele din industria mobilei. Ce mă încântă este că vopseaua Annie Sloan este nontoxică, pe bază de apă, fără miros și are o paletă de culori pastelate incredibile.

Expoziția se va deschide pe 1 iunie în incinta Julius Mall din Iași, în fața librariei Librarium.

Artist plastic, distribuitor Annie Sloan, creatoare de workshopuri inedite

Cu toate că este artist plastic și este mai puțin obișnuită cu ceea ce reprezintă un business legat de vopsele, calitatea și versatilitatea vopselelor au convins-o să devină distribuitor. Ca de obicei, Annie a apreciat spiritul ei artistic, inventivitatea, creativitatea și a acceptat-o cu mult drag în echipă.

doamna de pictura

A pornit cu un mic magazin-atelier sub brandul Doamna de Pictură. Din vară își propune să se mute într-un spațiu mai generos și mai deschis. A început o colaborare cu o cafenea de artă din Iași și va lansa un șir de evenimente care vor marca această colaborare. În curând se va lansa magazinul online și blogul de prezentare a workshop-urilor.

Apropo de workshop-uri! Privind cu ochi de artist întâlnirile cu cei pasionați de transformări și vopsele Annie Sloan, au apărut idei noi. A avut deja, în primăvară, un atelier despre pictarea florilor de cireș specifice stampelor japoneze, dar și unul legat de florile pictate pe vechile cufere săsești. Vor urma și alte tehnici de decorare.

Nu a abandonat nici vechea ei pasiune – transformarea mobilierului. O face și pentru clienți, încercând să ofere produse cu semnătură, care să se distingă de cele obișnuite. „Sper, în acest sens, să inspir și să adun în echipa mea mai mulți tineri artiști cu viziune pentru tot acest potențial uriaș pe care îl oferă vopselele Annie Sloan„.

doamna de pictura

doamna de pictura

Dacă sunteți din Iași sau numai în trecere pe acolo, Diana vă așteaptă în perioada 1-9 iunie, la Julius Mall, să-i vedeți lucrările și să aflați cât mai multe despre posibilitățile multiple de vopsire și decorare oferite de materialele Annie Sloan.

doamna de pictura

doamna de pictura

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian