Bife-Sim

Noutățile DANIBRUM la BIFE-SIM 2018

Așa cum ne-a obișnuit de multă vreme, Danibrum va fi prezentă la BIFE-SIM 2018 cu oferte pentru toate categoriile de producători: ateliere, fabrici mici și mijlocii și producători de mare anvergură. Pentru toți a pregătit utilaje din toate categoriile, iar o echipă tehnică, în frunte cu directorul Mihai Vatavu, va fi acolo pentru a găsi împreună cu voi cele mai bune și mai potrivite soluții pentru profilul vostru de activitate. Vor fi și noutăți pe care vă invită să le descoperiți. Dintre acestea, un CNC de găurit de la firma Lohmeyer, din Germania.

Noutatea acestei ediții BIFE-SIM

Noutatea este CNC-ul de găurit pentru producția de mobilier din PAL, MDF sau lemn, produs de Lohmeyer, Germania. El este conceput pentru a avea flexibilitate și a nu limita producătorul. Poate fi conectat direct cu alte software-uri de proiectare și fabricare a mobilierului, ușurând și reducând munca depusă.

CNC-ul de găurit este alegerea perfectă indiferent dacă ești producător de mobilier de mici sau de mari dimensiuni . Dacă ești interesat în primul rând de calitate și de mulțumirea clientului, Danibrum spune că acesta este utilajul perfect pentru că elimină erorile, făcând astfel mai simplă apropierea de perfecțiune.

Mașina este alegerea inteligentă pentru dulapurile profesionale și asta pentru simplul fapt că este croită anume pentru succes.

cnc de gaurit

Alte utilaje care vor fi prezente în standul Danibrum și pe care le veți putea vedea la lucru

Pe lânga CNC-ul de găurit în stand veți mai descoperi:

Circular de formatizat cu incizor de la Holzmann, Austria – Model FKS 400 VF 3200

Utilajul este dotat cu sistem de culisare de ultimă generație, pe roți concave și masă fixă din fontă de cea mai înaltă calitate, prevăzută cu nervuri speciale. Reglarea înălțimii de tăiere se face electric. Pânza taieroare se înclină la unghi de 45º, având afișaj ergonomic tip ceas montat pe manivelă. Rigla transversală extensibilă este dotată cu 2 limitatori reversibili. Unitatea de pretăiere (incizorul) are motor independent. Circularul este dotat cu frână automată a motorului, riglă pentru piesele mici și dispozitiv de fixare cu excentric.

Circular industrial cu masă mobilă și incizor, de la Rema, Polona – Model FX 550

Dacă materilul folosit în producție este variat , lucrând pe lângă elemente din lemn, ca produse principale, și PAL sau MDF, Danibrum vine cu soluția: acest model de circular care poate efectua tăieri cu înălțimi de până la 200 mm.

Circularul are o construcție complet nouă a ferăstrăului de formatizat care depășește celelalte modele Rema. Operarea este mai ușoară și mai rapidă, cu reglaje precise ale riglelor, limitatorilor și parametrilor de tăiere. Sistemele inovatoare de exhustare a rumegușului îmbunătățesc condițiile de lucru. Utilajul este fiabil datorită cadrului solid și mecanismelor interne durabile. Pot fi tăiate materiale diferite cu înălțime maximă de 200 mm. Motorul puternic de 6kW este dimensionat pentru a face față tăierii lemnului masiv și a oricărui tip de panou, chiar și atunci când sunt suprapuse. Soluțiile ergonomice, combinate cu noul design al circularului, oferă mai multă relaxare la locul de muncă.

cnc de gaurit

Circular cu mașină mobilă și incizor, Lohmeyer, Germania – Model FKS 350 IQ

Când cicularul clasic nu vă mai mulțumește, alternativa este reglarea electrică. Cuvantul ce poate defini acest utilaj de la Lohmeyer este precizia.

Este utilajul indispensabil în orice atelier de prelucrare a lemnului sau  a plăcilor derivate din lemn (PAL, MDF, placaj). Circularele de la Lohmeyer sunt concepute astfel încât sa ofere precizie fără abateri, inclusiv pentru fabrici cu regim intens de lucru. Este un model deosebit de robust, care nu include componente electronice sensibile. Dacă operațiile de spintecare și formatizare sunt esențiale, atunci acesta este echipamentul ideal care garantează precizie și siguranța în lucru. Profilul multicameral al mesei din aluminiu extrudat asigură rezistența optimă la torsionări și balans, iar rolele cu profil special garantează culisarea mesei lin și fără abateri.

cnc de gaurit

Mașină automată de aplicat cant ABS, Holzmann, Austria – Model KAM 215 EPS

Producătorul spune că este modelul cel mai bine primit de clienți, fiind cel mai vândut model de mașină de aplicat cant din portofoliul Danibrum. Are un preț accesibil și se incadrează perfect în proiectele de finanțare START-UP. Clienții apreciază că mașina se reglează foarte ușor și își menține reglajele, fapt foarte important la mașinile de aplicat cant. Puteți verifica acest lucru la standul Danibrum de la BIFE-SIM.

Utilajul este prevăzut cu afișaj touchscreen de unde poate fi reglată temperatura și se pot face reglajele. Aplicarea adezivului poate fi făcută direct pe coala de PAL. Este dotat cu funcție de standby pentru a preveni arderea adezivului. Este dotat cu dispozitive de frezare superioară și inferioară cu rază de 2 mm. Tăierea cantului se face cu precizie la ambele capete cu două panze. Viteza de deplasare a plăcii este automată și constantă, cantul fiind presat pe placă cu ajutorul unor role de presare.

Mașină industrială de aplicat cant, Lohmeyer, Germania – Model KAM 780 IQ

Deviza acestui utilaj este: Atunci când aveți nevoie de mai mult!

Este soluția optimă pentru producători sau prestatori de servicii ce doresc o mașină de mare capacitate de producție. Utilajul este dotat cu toate agregatele necesare, începând cu prefrezare și terminând cu grupul de finisare cu perii și ticling drept. Mașina de aplicat cant model KAM 780 IQ este un produs de top, având o structură masivă, robustă, componente de calitate superioară ce permit rezultate deosebite în aplicarea cantului la viteze de avans mari. Pentru o protecție superioară și o exhaustare cât mai bună, grupul de prefrezare este închis cu o capotă individuală, împiedicându-se astfel ca eventualele particule de praf să se lipească pe grupul de adezivare.

Mașina de frezat cu masă mobilă și ax înclinat, Holzmann, Austria – Model FS 300 SFP

Utilajul are o construcție robustă a batiului, iar masa fixă și ansamblul în care este montat axul de frezare sunt confecționate din fontă. Axul se înclină cu ajutorul unei manivele poziționate ergonomic. Masa mobilă din aluminiu are un sistem profesional de culisare pe ghidajele de oțel. Rigla transversală extensibilă este dotată cu limitatori. Axul de fixare interschimbabil este din clasa MK4. Utilajul este prevăzut cu pornire automata în stea-triunghi.

Mașină combinată, Holzmnn, Germania – Model HOB 410P

Mesele sunt confecționate din fontă de cea mai înaltă calitate, prevăzute cu nervuri speciale. Viteza de avans este fixă – 8 m/min. Include arbori port-cuțit dotați cu 4 cuțite. Masa de rindeluire la grosime este montată pe cilindru central. Mesele de abricht sunt rabatabile. Protecțiile axului de rindeluire sunt conform normelor CE. Valțurile de avans metalice pot fi decuplate când se lucrează la abricht.

cnc de gaurit

Ferăstrău panglică (semiprofesional), Holzmann, Austria – Model HBS 610

Ferăstrăul este dotat cu masă din fontă de dimensiuni generoase ceea ce îi conferț stabilitate. Ghidajele pânză sunt dispuse deasupra și dedesubtul mesei. Volantele au bandaj de cauciuc conferind precizie în lucru și crescând durată de utilizare a pânzelor panglică. Lățimea pânzelor este de 8 – 32 mm iar înălțimea utilajului de 1990 mm. Este dotat cu riglă paralelă de ghidaj, pentru operații precise. În preț este inclusă și o pânză panglică.

cnc de gaurit

Compresor cu șurub, Atmos – Model E50 STANDARD

Compresorul este cu șurub rotativ și produce aer comprimat cu consum redus de energie. Este poziționat orizontal, are sistem de antrenare DIRECT DRIVE fără curele sau roți dințate și eficiență ridicată. Datorită sistemului special conceput cu viteze de rotație mici are o durată de viață de până la 80000 ore. Este solid și cu vibrații scăzute și are un nivel de zgomot scăzut.

cnc de gaurit

Aspirator pentru rumeguș și praf, Holzmann, Austria – Model: ABS 5000
Aspiratorul are o construcție simplă și ușoară. Poate fi conectat la mai multe utilaje prin distribuitoare. Are saci de deșeuri de mare capacitate ceea ce duce la un interval mare între schimbări. Capacitate mare de absorție datorită suprafeței mari a filtrului; aspirație constantă chiar și la solicitare continuă; inălțime reglabilă.
Danibrum vă așteaptă la BIFE-SIM 2018, în perioada 12-16 septembrie, pentru a vedea toate aceste utilaje la lucru. Îi găsiți în pavilionul B1, stand 116.

 

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian