Produsul zilei

Rindea electrică BHO18-0 de la AEG – Produsul zilei în magazinul Iscusit

Produsul zilei de astăzi, 02 Octombrie 2018, în magazinul Iscusit este: rindea electrica BHO18-0 AEG. Este o sculă foarte utilă cu care veți reuși să obțineți suprafețe plane în timp record, fără să depuneți un efort foarte mare. Lățimea de așchiere este de 82 mm și poate pătrunde în lemn de la 0 la 1,6 mm. În echiparea standard există sac pentru praf, dar se livrează fara acumulatorul Li-ion care poate fi achiziționat separat.

Dotările rindelei electrice BHO18-0
  • Mâner frontal suplimentar moale pentru o operare convenabilă cu două mâini,
  • Sac de praf mare astfel încât zona de lucru să rămână curată, fără praf,
  • Comutator de reglare pentru ajustarea ușoară a adâncimii de tăiere,
  • Talpa din față și din spate au o canelură în V  pentru o tăiere ușoară,
  • Design ergonomic cu zone de prindere ușoare, pentru confort maxim,
  • Talpă turnată pentru o rezistență ridicată.
rindea electrica
Rindea electrică AEG BHO18-0
Activitati ce pot fi făcute folosin rindea electrică

Ca și cea de mână, o rindea electrica poate fi folosită pentru îndepărtarea unui strat de lemn de pe o suprafață plană, pentru  îndreptarea suprafețelor, pentru netezirea (finisarea) lor, pentru teșirea muchiilor sau pentru a face falțurile la uși.

Pentru a face toate aceste activități rindeaua electrica este plimbată pe suprafața lemnului, iar cu ajutorul celor două mânere se aplică presiunea necesara pentru ca lama cuțitului să intre în lemn. Spre deosebire de rindeaua clasică, la cea electrică lama este prinsă într-un dispozitiv – un tambur – care se învârte cu o viteză de 12000 rpm și astfel nu trebuie depus un efort foarte mare pentru îndepărtarea stratului de lemn.

În timp ce lucrați va apărea diferență de grosime a lemnului între partea din față a rindelei și cea din spate. Adâncimea de așchiere se reglează simplu, cu ajutorul unui buton. În funcție de adâncimea aleasă scula va face o finisare delicată a suprafeței sau va îndepărta un strat mai consistent de lemn, îndreptând suprafața (calibrare). Este foarte utilă, de exemplu, pentru prelucrarea lemnului recuperat, pentru îndepărtarea cu efort minim a unui strat de lemn suficient pentru îndreptarea și curățarea suprafaței, dar nu atât de gros cât să-i știrbească farmecul acumulat în timp.

Mod de lucru

Cu toate că este o sculă electrică, presiunea exercitată asupra ei și poziția corpului continuă să fie foarte importante pentru a obține rezultate foarte bune. Un bun echilibru al corpului și o poziție corectă a mâinilor vă vor ajuta să lucrați o perioadă mai lungă fără să obosiți, obținând rezultate la fel de bune în tot acest timp.

Porniți mașina înainte de a o poziționa pe suprafața ce trebuie prelucrată, lăsând-o pe o parte prelucrată a panoului. Când a ajuns la turație maximă începeți să o împingeți ușor și cu presiune constantă spre zona de prelucrat. Păstrați presiunea constantă în momentul când atingeți zona. Poziționați mâinile pe cele două mânere pentru a echilibra presiunea și a o repartiza în mod egal pe talpa rindelei.

Viteza cu care împingeți rindeaua, presiunea exercitată și adâncimea de lucru setată vor conduce la rezultatul final pe care-l doriți. Adâncimea de lucru este între 0 și 1,6 mm. Pentru a finisa suprafața adâncimea trebuie setată între 0 și 0,8 mm. În cazul în care vreți să îndepărtați un strat mai gros de lemn adâncimea trebuie setată între 0,8 și 1,6 mm. Cu cât grosimea este mai mare cu atât presiunea depusă trebuie să creascț. Avantajul este că efortul depus este mult mai mic comparativ cu cel pentru rindeluirea clasică.

Daca prelucrați lemn și timpul este important rindeaua electrica vă va ajuta să obțineți suprafețe de calitate într-un timp mult mai scurt și cu efort mai mic. Spor la lucru și succes!

Link către magazin: rindea electrică BHO18-0 AEG

rindea electrica
sursa foto: youtube.com

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian