Mașini și Scule Utilaje Producție Mobilier

Investiția în utilaje de calitate asigură creșterea durabilă a productivității

Resursele sunt unul din fundamentele pe care se sprijină productivitatea. Oamenii și abilitățile lor, spațiul în care se desfășoară activitatea, utilajele de care dispui sunt resurse fără de care nu poți ajunge la un nivel ridicat de productivitate. Poți îmbunătăți productivitatea mărind spațiul în care îți desfășori activitatea astfel încât să te organizezi mai bine sau angajând mai mulți oameni și investind în pregătirea și specializarea lor. Dar la un moment dat toate acestea nu mai sunt suficiente. Pentru a continua creșterea, singura variantă este retehnologizarea. Investiția în utilaje moderne și de calitate este calea spre o schimbare importantă, cu rezultate pe termen lung.

Cea mai nouă campanie Accesoria, Divizia Echipamente, se numește Focus pe productivitate. Campania propune o serie de utilaje performante cu ajutorul cărora vei duce productivitatea la un alt nivel. O echipă de specialiști cu experiență de 15 ani și mii de ore de pregătire este gata să te susțină cu cele mai bune sfaturi în procesul pre și post achiziție.

Cum poți crește productivitatea

Menținerea eficienței producției nu este un lucru simplu. Afacerea crește, se schimbă în timp și vei descoperi că funcționezi ineficient. Retehnologizând vei obtine o eficientizare a producției prin creșterea productivității. Utilajele vor lucra mai repede și mai bine, se va putea onora un număr mai mare de comenzi într-un timp mai scurt și la o calitate mai bună și constantă. Sunt însă mai multe elemente implicate în proces și este bine să faci o analiză a procesului înainte de a face primul pas.

CNC-ul este utilajul cu ajutorul căruia poți avea o creștere importantă a productivității. Trebuie ales însă în funcție de profilul de producție. Dacă se fabrică mobilier de serie, cu multe piese componente identice, investiția într-un CNC de formatizare cu tehnologie Nesting va reduce timpul de debitare, crescând productivitatea și eficientizând procesul. Dacă pentru asamblarea pieselor este nevoie de multe găuri, pe toate laturile panourilor, achiziția unui CNC de găurire va duce cu siguranță la creșterea productivității.

CNC-ul este un utilaj performant pentru a cărui operare nu este nevoie de echipe de muncitori. Rezultatele cele mai bune se obțin cand un singur operator este responsabil de funcționarea lui. Pe lângă creșterea productivității, ca crește eficiența, se va reduce numărul greșelilor, iar riscul de accidente va scădea foarte mult.

Până la achiziția CNC-ului, producția se realiza cu un anumit număr de muncitori. Pentru a avea siguranța ca productivitatea va crește muncitorii trebuie redistribuiți conform unul plan bine stabilit. Planul trebuie să se bazeze pe o listă de opțiuni astfel încât operatorii să muncească cu plăcere, asigurând astfel o creștere însemnată a productivității. Bonusurile pentru performanță vor încuraja operatorii să facă munca mai repede și mai bine.

Investind în tehnologie vei avea cu siguranță o creștere a calității și productivității. Pentru a obține însă maximum din investiție trebuie să înțelegi care sunt punctele de interes. Dacă investești într-un utilaj care crește numărul de subansamble, dar nu ai rezolvat preluarea lor și linia de asamblare, chiar dacă strict pe subansamble productivitatea crește, per total producție nu se schimbă mare lucru. De aceea este bine să te sfătuiești cu specialiști care pot privi lucrurile din afară, având astfel o privire de ansamblu asupra producției.

Cum trebuie ales un CNC pentru a te asigura că vei avea maximum de beneficii

Nu toate CNC-urile sunt la fel, chiar dacă sunt dedicate aceluiași tip de prelucrare. Când alegi CNC-ul pentru a obține creșterea productivității trebuie să ai în vedere următoarele elemente:

  • Structura robustă a mașinii
  • Rigiditatea ei
  • Puterea axului central
  • Dispozitivele de prindere
  • Sistemul de răcire
  • Modul de prindere a sculelor
  • Magazia de scule
  • Sistemul de programare
  • Transferul de date

La toate aceastea se adaugă calitățile operatorului și capacitatea lui de a-l programa pentru operațiile din sistem.

Urmărind aceste elemente la mai multe tipuri de CNC și comparându-le între ele vei găsi cel mai potrivit utilaj pentru nevoile producției pe care o desfășori.

Susține focusul pe productivitate cu utilajele Accesoria Echipamente

Pentru această perioadă, în care să fii competitiv este foarte important, Accesoria Echipamente propune utilaje de ultimă generație, în funcție de nevoile și cererea pieței din România. Piața românească se maturizează, crește calitativ și devine din ce în ce mai pretențioasă, cu clienți care vor mobilier tot mai personalizat, de calitate înaltă și executat cât mai rapid. Pentru a răspunde acestor cerințe, Accesoria Echipamente recomandă sa puneți focusul pe productivitate cu 3 utilaje de la Biesse.

Rover A de la Biesse este un CNC complex care poate face orice fel de prelucrare, putând fi personalizat în funcție de cerințele fluxurilor de producție. Datorită electromandrinei electrice cu rotație de 360 grade prelucrează cu precizie piese complexe din lemn, PAL, MDF sau materiale compozite. Un atuu al CNC-ului este sistemul de exhaustare care asigură eliminarea resturilor din zona de lucru, prelungind astfel viața frezelor. Eliminarea foarte rapidă a resturilor de prelucrare scade efectul abraziv al acestora asupra sculei ce face prelucrarea (freze, burghie, reducând astfel costul de întreținere al utilajului.

Rover K FT  este un CNC Biesse cu o structură foarte compactă, probabil cea mai compactă existentă pe piață la momentul actual. Din acest motiv este ideal pentru fabrici mici și mijlocii. Poate prelucra panouri de lemn și derivate din lemn, este flexibil și ușor de manevrat. Datorita design-ul simplu, operatorul poate accesa toate părțile echipamentului în orice moment și în deplină siguranță. Tehnologia Nesting permite obținerea unui maxim de piese pe fiecare panou prelucrat, reducând la maximum pierderile.

Akron 1400 este o mașină automată de aplicat cant, de la Biesse, ce poate fi configurată în funcție de cerințele clientului. Are unități de lucru compacte, disponibile în diferite configurații pentru a se potrivi cerințelor specifice producției. Batiul oferă stabilitate și rezistență, utilajul executând prelucrări precise și sigure. Deplasarea panoului ce urmează a fi căntuit se face printr-un sistem ce asigură fixare optimă a piesei și rezistență la sarcinile laterale care apar în timpul aplicării și prelucrării cantului. Sistemul permite ajustarea automată a presiunii de lucru în funcție de cantul utilizat.

Consultanța de specialitate și service-ul – plusvalori care contribuie la creșterea productivității.

Nu doar utilajele, ci și consultanța de specialitate și service-ul oferite sunt plusvalori care contribuie la creșterea productivității. Ele trebuie apreciate și folosite. Un consultant întâlnește situații dintre cele mai diferite și experiența lui poate fi utilă în alegerea variantei care asigură o creștere maximă de productivitate.

Pentru analiza nevoilor fiecărui producător, Accesoria Echipamente pune la dispoziție o echipă cu o experiență de peste 15 ani în piață, prezentă continuu, de la consultanța pre-achiziție, la training și asistență post-vânzare. Consultanții merg pe ideea înțelegerii activității desfășurate în atelier sau fabrică, propunând utilajul sau linia de producție ce furnizează productivitate și competitivitate superioare. De asemenea, echipa de service asigură punerea în funcțiune a echipamentelor, servicii de întreținere sau intervenții punctuale, verificarea preventivă a utilajelor sau training pentru operatorii din fabrică.

Tehnologia definește prezentul, desenează viitorul și ne ajută să aducem valoare suplimentară. Evoluția în producție este un proces continuu care trebuie tratat ca atare. Adaptarea la cerințele pieței reprezintă acceptarea ideii că nu se ajunge la un nivel ridicat de performanță fără înțelegerea tehnologiei și apelarea la beneficiile ei. Rezultatul va fi creșterea productivității, a eficienței și calității produselor, reducerea manoperei, asigurând astfel un viitor solid business-ului.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian