Pomysły na rękodzieło

Drewniane zegary DIY!

În trecut pendulele, ceasurile de birou sau ca obiect de decor erau adevărate opere de artă, foarte elaborate și apreciate. Erau obiecte care arătau bunăstarea, starea socială, apartenența la grupul celor privilegiați. Nu era un simpu ceas care arăta ora ceaiului sau momentul unei întâlniri importante ci o adevărată bijuterie, un obiect făcut cu multă migală și care, uneori, era chiar piesa de rezistență a încăperii. Ceasurile din lemn erau făcute din esențe rare, cu intarzii, sculpturi sau decorațiuni cu foiță de aur sau pietre prețioase.

drewniane zegary
Źródło zdjęcia: mrclock.co.uk
Ceasuri din lemn cu mecanisme simple cumpărate din magazinele de bricolaj

În zilele noastre, datorită mecanismului simplu, ceasul a devenit ceva banal, fiind de multe ori parte a altor obiecte – telefon, televizor, radio, etc. Mecanismul poate fi montat cu ușurință pe o bucată de lemn și așa, combinând talentul cu îndemânarea, ne putem face propriile ceasuri decorative. Iată câteva idei foarte simple dar care pot personaliza foarte plăcut locuința.

Puteți obține foarte ușor și foarte simplu un ceas pentru bucătărie pornind de la un tocător rotund din lemn, un mecanism de ceas si o fâșie de piele. Faceți în mijlocul tocătorului o gaură care să permită montarea limbilor ceasului pe o parte a tocătorului, iar pe cealaltă parte prindeți restul mecanismului. De o parte și de alta a tocătorului, în dreptul limbilor, pe lățime, prindeți fâșia de piele cu 2 șuruburi mici și ..gata ceasul.

Ceasurile din lemn din „felii” de crengi, ramuri mai groase sau chiar trunchiuri sunt originale și la fel de simplu de făcut, mai ales când este vorba de o singură felie. Important este să o găsiți undeva, că după aceea este la fel ca la tocătorul din lemn. Este bine să protejați cu lac bucata de lemn pentru ca schimbul de umiditate să se facă cât mai încet.

Bucățile de crengi se pot lipii pe o bucată de carton mai gros. Cu cât sunt lipite mai haotic cu atât ceasul devine mai interesant. Și aici este bine să protejați la final cu un strat de lac.

drewniane zegary
Źródło zdjęcia: sounusual.com
drewniane zegary
Źródło zdjęcia: 1pay.com
drewniane zegary
Źródło zdjęcia: furniturevisit.org
Zegarki z odzyskanego drewna

Ceasuri interesante se pot obține din lemn recuperat sau chiar obiecte vechi din lemn, recuperate. De exemplu, o bucată de ușă veche poate fi suportul perfect pentru ceas. Cifrele se găsesc și ele în orice magazin DIY.

Și din scânduri vechi puteți face un cadru de ceas. Le tăiați la dimensiune, le puneți una langă alta și le prindeți pe spate cu alte 2 scânduri puse perpendicular pe primele. Scândurile pot fi lăsate exact așa cum au fost ele îmbătrânite de vreme. Se aplică totuși, pentru protecție, un lac cu grad de luciu scăzut.

Sau lemnul poate fi astfel finisat încât să arate vechi. Cu un finisaj alb spălat simplu sau alb patinat, ușor îmbătrânit cu ajutorul patinelor, cu o pată de culoare pe una din scânduri, se obțin ceasuri care vor atrage cu siguranță atenția. Iar cifrele pot fi desenate. Dacă vreți să-l faceți și mai deosebit, puneți scânduri de diverse dimensiuni, neegale.

Dacă aveți talent la desen, puteți desena pe o bucată de placaj animăluțe, după care le traforați. Pe ele se pot monta mecanismul ceasului și sistemul de prindere și obțineți astfel ceasuri pentru camera copiilor.

Ceasurile pot fi cât de complicate și elaborate ni le dorim. Totul ține de imaginația, priceperea și fantezia fiecăruia.

drewniane zegary
Źródło zdjęcia: onecrazyhouse.com
drewniane zegary
Źródło zdjęcia: press-my-cards.com
drewniane zegary
Źródło zdjęcia: etsy.com
drewniane zegary
Źródło zdjęcia: etsy.com
drewniane zegary
Źródło zdjęcia: lushlee.com
drewniane zegary
Źródło zdjęcia: item.rakutin.co.jp

Nu știu dacă o să începeți de mâine să faceți ceasuri din lemn, dar dorința sunt convinsă că a încolțit. Vă urez succes și aștept fotografii cu primele realizări. Nu trebuie să fie perfecte, important este să fie făcute de voi.

Mihaela Radu

Mihaela Radu jest inżynierem chemii, ale jej wielką pasją jest drewno. Pracuje w tej dziedzinie od ponad 20 lat, a wykańczanie drewna jest tym, co zdefiniowało ją w tym okresie. Zdobyła doświadczenie pracując w instytucie badawczym, we własnej firmie, a także w międzynarodowej korporacji. Pragnie nieustannie dzielić się swoim doświadczeniem z tymi, którzy podzielają tę samą pasję.... i nie tylko.

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, jak przetwarzane są dane Twoich komentarzy.

Kategorie

Zapisz się do newslettera

Newsletter w piątek rano
Informacje i porady od ekspertów

pl_PLPolski