Fiecare ne dorim să ne amenajăm casa cât mai aproape de dorințele, nevoile, dar și de visele noastre. Dacă acum câteva zeci de ani lipsa de informație ne făcea să ne limităm numai la nevoi – pat, masă și scaune, dulap – pe care le înfrumusețam cu ceva tradiție sau veche eleganță moștenită, explozia de informație din prezent ne face să adoptăm stiluri care nu ne-au caracterizat, dar pe care le-am visat mereu. Așa este și farmhouse, un stil retro delicat, care prin decorațiunile sale te poartă cu gândul spre Provence.
Farmhouse este o abordare modernă a decorațiunilor interioare a cabanelor și a caselor de la țară. Se pune accentul pe tradițional, pe elemente și culori inspirate din natura. Buchete de lavandă sau de alte flori, verzi sau uscate, așezate în vaze atipice sau în vase reciclate sunt nelipsite și adaugă stil casei.
Mobila specifică stilului este din lemn sau lemn combinat cu fier forjat. Dau foarte bine piesele unice, executate manual, cele recondiționate sau cele învechite artificial, prin metode de tipul niepokój. Mesele sunt mari, rustice, din lemn, inconjurate de scaune simple sau bănci, tot din lemn.
În general, mobila este de dimensiuni mari, primitoare si relaxantă. Fotoliile, canapelele si paturile sunt generoase și acoperite cu tot felul de perne și țesături din fibre naturale, precum inul. Culorile cele mai folosite sunt alb, gri, crem, culoarea nisipului și albastrul gri.
Pentru depozitare se aleg dulapuri simple, cu multe spații deschise, la vedere, lăzi de zestre sau polițe. Sunt foarte apreciate obiectele reciclate sau refăcute. Uși sau obloane vechi pot fi folosite ca elemente de decor.
Bucătăriile decorate în stilul farmhouse au dulapuri albe si chiuvete mari, de fontă. Si aici sunt polițe pe care stau mirodenii în borcane și borcănașe, tacâmurile sunt puse în căni reciclate, sunt ștergare, șorțuri agățate la vedere si buchete de lavandă.
Specific stilului sunt pereții placați cu lemn vopsit alb și belki drewniane.
Casa decorată în acest stil va avea terasă din lemn, cu balansoar și flori puse în ghivece atipice – butoaie, garnițe, cratițe vechi.
Stilul farmhouse este simplu și sensibil, mai sobru decât shabby chic dar mai delicat decât styl rustykalny. Dacă vi-l doriți nu trebuie să așteptați să cumpărați o casă pentru a-l avea. Puteți folosi elementele specifice pentru a vă transforma apartamentul.
Culorile, țesăturile, pernele, buchetele de flori, în special lavanda, obiectele refolosite sau reciclate (căni mari ușor ciobite transformate în vaze), coșurile folosite pentru a depozita orice – de la prosoapele din baie și șervetele din bucătărie până la cheile de la intrare – pot transforma un banal apartament într-unul în stil farmhouse pe care să-l numiți cu drag „acasă”.
Dodaj komentarz