Maszyny i narzędzia - Maszyny Produkcja mebli

Cięcie pakietowe: zoptymalizowana produktywność dla producentów mebli niestandardowych i seryjnych

Utilajele de prelucrare a lemnului aduc avantaje bine cunoscute de majoritatea producătorilor de mobilier: productivitate, calitate, eficiență. Circularele de tăiat în pachet aduc plus valoare atât producătorilor de mobilă la comandă, cât și producătorilor de serie, rezolvând provocări dintre cele mai diverse.

Lipsa personalului calificat reprezintă una dintre provocările cu care se confruntă producătorii de mobilă la comandă. Ușurința cu care se lucrează este un avantaj principal al centrelor cu comandă numerică precum Selco WN 2 oraz Selco SK 4. Efortul pentru manipularea panoului este redus, iar prelucrarea se face urmărind instrucțiunile afișate pe monitorul utilajului. Atenția și concentrarea sunt singurele aptitudini necesare operatorului.

În același timp, utilajul taie în cotă, astfel calitatea produsului final este impecabilă. Iar productivitatea atinge nivelul optim, întrucât ritmul utilajului obligă la prelucrare continuă, fără pauze.

Circularele de tăiat în pachet duc productivitatea la un nou nivel și pentru producătorii în serie. În colaborare cu Biesse, redăm câteva recomandări despre cum calibrăm dimensiunea lotului prelucrat pentru a obține o productivitate optimă a fierăstrăului.

Rozpakowywanie pakietów3

Fierăstraiele dau randament optim când este folosită capacitatea de stivuire pe înălțime.

În general, ciclul de tăiere a unei foi este același cu ciclul de tăiere a trei sau patru foi stivuite una peste cealaltă. Alegerea fierăstrăului potrivit nu se mai face pornind de la numărul de foi prelucrate într-un anumit interval de timp, pe baza înălțimii maxime a pachetului. În mod tradițional, alegerea optimă însemna prelucrarea stivei de înălțime maximă sau aproape maximă. Dimensiunea lotului sau reducerea dimensiunii lotului a schimbat acest mod de evaluare. Nu se mai evaluează numărul de foi necesare, ci numărul de cicluri necesare.

Din această perspectivă, dacă intenționați să dublați rezultatele fierăstrăului, ar trebui să dublați dimensiunea lotului. Cealaltă opțiune este dublarea numărului de utilaje.

Așadar, la întrebarea ”De ce să nu maximizați înălțimea stivei când utilizați un fierăstrău pentru debitarea pieselor?” răspunsul simplu este wielkość partii.

Cum procedăm practic? Mitică Neacșu, Service Manager Accesoria Group | Divizia Echipamente, recomandă executarea unei simulări înainte de începerea lucrării. Astfel ”producătorul poate să constate că încadrările pentru 23 de dormitoare au o productivitate de 95%, pe când încadrările pentru 20 de dormitoare nu sunt la fel de eficiente”. Exemplul trebuie adaptat pentru fiecare caz în parte, în funcție de volum, tipurile de repere produse și definiția internă dată de producător ”lotului”.

Ce înseamnă ”un lot”?

Lotul este definit diferit în aproape fiecare fabrică. Poate fi o piesă, o cutie, o bucătărie, un etaj, o lucrare sau un mix între acestea. Scopul lucrului cu ”loturi” este echilibrarea fluxului de lucru prin utilizarea unei game variate de procese de prelucrare și utilaje, în spațiul disponibil.

Care este dimensiunea corectă a lotului?

Găsirea dimensiunii corecte a lotului începe de la fierăstrău și este primul pas pentru un proces de prelucrare eficient. Ce s-ar întâmpla dacă o dimensiune prestabilită a lotului ar duce la o înălțime medie a stivei, mai mică decât capacitatea fierăstrăului folosit? Într-o astfel de situație, fierăstrăul nu este ineficient sau neproductiv, dar afectează eficiența și productivitatea generale. Să nu uităm că timpul de tăiere a unei singure foi este aproximativ același cu cel de tăiere a unei stive.

Care este avantajul folosirii unui utilaj de debitare în pachet? Capacitatea inerentă de creștere a productivității. Pentru producătorii de mobilier în serie, este obținută prin creșterea dimensiunii lotului și tăierea în pachet. Pentru producătorii de mobilier în comandă, circularul de tăiat în pachet suplinește lipsa personalului calificat și reduce timpul de efectuare a lucrării.

Este momentul oportun să investiți într-un circular de tăiat în pachet? Este potrivit pentru nevoile dumneavoastră un circular sau un sistem de debitare în pachet? Vă ajută la îndeplinirea obiectivelor? Pentru programarea unei sesiuni de consultanță care să lămurească aceste întrebări și nu numai, luați legătura cu noi la adresa  echipamente@accesoria.ro.

Mihaela Radu

Mihaela Radu jest inżynierem chemii, ale jej wielką pasją jest drewno. Pracuje w tej dziedzinie od ponad 20 lat, a wykańczanie drewna jest tym, co zdefiniowało ją w tym okresie. Zdobyła doświadczenie pracując w instytucie badawczym, we własnej firmie, a także w międzynarodowej korporacji. Pragnie nieustannie dzielić się swoim doświadczeniem z tymi, którzy podzielają tę samą pasję.... i nie tylko.

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, jak przetwarzane są dane Twoich komentarzy.

Kategorie

Zapisz się do newslettera

Newsletter w piątek rano
Informacje i porady od ekspertów

pl_PLPolski