Uneori imaginația ne provoacă să folosim informațiile și experiența acumulată pentru a face lucrurile altfel decât ar trebui pentru un rezultat corect. Se întâmplă când spiritul artistic ne îndeamnă să creăm ceva unic, iar corect nu este suficient. Vrem „perfectul” viziunii noastre.
Imperfecțiunile lemnului nu mai sunt considerate defecte ci dimpotrivă, am văzut cum sunt evidențiate pentru a accentua aspectul natural. Mergând mai departe, s-ar putea scăpa puțin controlul și asupra finisajului. Să vedem ce se întâmplă dacă nu vrem ca el să iasă perfect. De multe ori, curiozitatea creativă ne împinge să facem exact acele greșeli semnalate insistent de specialiști (și bine fac), pentru a ajunge la acel rezultat spectaculos pe care ni-l dorim. Ce ar fi dacă inspirați de efectul produs, migração de cores, de exemplu, recunoscută ca defect, ar fi folosită ca tehnică de colorare. Am avea control numai la alegerea paletei de culori, a cantităților și procentelor de culoare sau apă, iar tehnica – o dezlănțuire provocată, haotică și incontrolabilă.
Rezultatul o policromie și un desen special cu întrepătrunderi aleatoare de culori, degradeuri și nuanțe noi care se așează într-un mod unic pe lemn ca într-o continuă mișcare.
De data aceasta am reabilitat un defect și l-am trecut de la categoria „de evitat la „de încercat”. Așa că aveți grijă, dacă veți continua să vă informați s-ar putea să deveniți buni, foarte buni și să aveți tot felul de idei interesante și originale 😉
Seria interessante apresentar a tecnologia... neste formato o artigo é "minimalista"
A tecnologia é bastante simples. Deita-se água sobre a tábua em que se pretende obter o efeito, de modo a que a madeira fique molhada (em excesso). É bom colocar bordos mais altos nos lados das tábuas para evitar que as cores pingem antes de as misturar. Depois, de lugar em lugar, segundo o critério de cada um, deitar soluções corantes hidrossolúveis de cores diferentes. Estas misturar-se-ão naturalmente. A madeira deve estar húmida. Caso contrário, as cores migram muito pouco. No final, dobrar os bordos para deixar cair o excesso (se existir) e deixar secar os painéis. Após a secagem, pode ser aplicado qualquer sistema de acabamento transparente para proteger o efeito. Para não alterar as cores de forma alguma, recomendamos o sistema acrílico sobre solvente (1-2 demãos de primário, lixagem, uma demão de verniz).