Aplicação de adesivos - B2Bife 2024

Novo no portefólio Szolvegy! TISZABOND Contact PUR PUR 1K, adesivo para colagem de MDF

Noutatea pregătită de Szolvegy din Târgu Mureș este un adeziv dedicat celor care lucrează cu MDF înfoliat. Adezivul are capacitatea de a lipi foarte bine rame, decorațiuni sau alte astfel de obiecte pe folia de PVC aplicată pe panourile din MDF. Diferența față de alte produse existente pe piață este timpul forte lung de fază deschisă. Timpul de fază deschisă a majorității produselor este de 3-5 ore. În cazul adezivului TISZABOND Contact PUR 1K timpul este de peste 3 luni. Nu, nu este nicio greșeală, vorbim într-adevăr despre luni. Este un avantaj important pentru producătorii de fronturi pentru mobilier de baie și bucătărie. Astfel, decorațiunile pot fi pregătite cu mult timp înainte fără teama că adezivul se va usca și lipirea nu va mai fi eficientă.

TISZABOND Contact PUR 1K, un adeziv de care ai nevoie dacă lucrezi cu MDF înfoliat

TISZABOND Contact PUR 1K pentru presa cu membrană este destinat în special celor care fac fronturi de uși din MDF înfoliat cu PVC. Adezivul are capacitatea de a lipi diferite materiale pe folia de PVC. Poate fi aplicat și pe suprafețe 3D. Lipitura rezultată este foarte puternică, fiind rezistentă la apă și la temperaturi înalte.

Componenta principală a adezivului este un elastomer pe bază poliuretanică. Se prezintă sub formă de dispersie apoasă care are un timp foarte lung de fază deschisă. Practic, obiectele pe care a fost aplicat adezivul pot fi băgate în presă și după câteva zile. Temperatura de activare a adezivului este între 60 și 90°C, iar cea minimă de fixare, peste 5°C.

TISZABOND Contact PUR 1K a fost dezvoltat special pentru laminarea PVC-ului plastifiat pe lemn, MDF sau alte materiale derivate din lemn sau care înlocuiesc lemnul. Este recomandat pentru prese cu membrană în vid. Aditivul conținut în adeziv are capacitatea de a crește rezistența lipiturii la temperaturi de peste 100°C.

Adezivii poliuretanici, alegerea potrivită pentru situații deosebite

Adezivii poliuretanici sunt printre cei mai versatili adezivi de pe piață, fiind capabili să lipească o gamă largă de materiale precum lemn, ceramică, piatră, metal, sticlă, spumă poliuretanică și beton. Pot fi folosiți, de la domeniul construcțiilor și cel al prelucrării lemnului, până la lucrări de reparații și proiecte de bricolaj. Spre deosebire de adezivii PVA, numiți frecvent și adezivi pentru lemn, poliuretanii nu trebuie să fie absorbiții în interiorul lemnului sau al altor materiale pentru a realiza o lipire eficientă.

Există multe tipuri de adezivi poliuretanici dedicați diferitelor domenii de lucru. Sunt adezivi cu multe avantaje care pot rezolva probleme importante. Iată doar câteva dintre avantajele lor:

  • Versatilitate. Adezivul poliuretanic poate lipi aproape orice tip de material, inclusiv materiale care sunt adesea dificil de lipit, cum sunt lemnul umed și cel verde. Aceasta îl face ideal pentru aplicații în care alți adezivi nu funcționează.
  • Lipește zone dificile ale lemnului cum sunt capetele de fibră. Datorită compoziției sale, adezivul poliuretanic poate lipi foarte bine capetele de fibră ale lemnului, asigurând o conexiune solidă și durabilă.
  • Compatibil cu lemnul umed sau verde. Adezivii poliuretanici au aderență chiar și pe lemn incomplet uscat, o caracteristică esențială în multe aplicații în domeniul construcțiilor sau pentru reparații în medii dificile.
  • Expansiune în timpul reacției. Unul dintre aspectele unice ale adezivilor poliuretanici este capacitatea lor de a-și mări volumul în timpul reacției chimice. Această expansiune poate fi avantajoasă, umplând golurile sau neregularitățile dintre suprafețele de lipit.
  • Timp de reacție redus. Există adezivi poliuretanici care se întăresc rapid, ceea ce poate accelera procesele de fabricație și montaj.

Adezivii poliuretanici sunt ideali pentru proiecte care necesită o lipire puternică și durabilă pe o varietate foarte mare de materiale. În ciuda multiplelor lor avantaje, alegerea adezivului potrivit depinde întotdeauna de specificul proiectului și de condițiile de utilizare ale obiectului lipit.

Tiszabond, brand cunoscut și apreciat pe piața adezivilor pentru lemn

Szolvegy Vegypary este deținătorul mărcii de adeziv Tiszabond folosit de peste 400 de producători din domeniul prelucrării lemnului. Printre ei se numără mari producători de panouri din lemn masiv, fabrici de mobilier, constructori de case din lemn, companii producătoare de stupi, tocătoare sau ambalaje. Mare parte din produsele încleiate cu adezivii Tiszabond sunt destinate exportului.

Produsele principale din portofoliul Szolvegy sunt adezivii pentru lemn și hârtie. Pentru a veni în sprijinul clienților, compania oferă și produse complementare sau auxiliare precum demulant pentru prese, parafină pentru protecția lemnului împotriva crăpării generată de ieșirea rapidă a apei, chit, pistoale pentru aplicarea adezivului sau produse destinate ambalării.

Mihaela Radu

Mihaela Radu é engenheira química, mas tem uma grande paixão pela madeira. Trabalha neste sector há mais de 20 anos, sendo o acabamento da madeira o que a definiu durante este período. Adquiriu experiência de trabalho num instituto de investigação, na sua própria empresa e numa multinacional. Deseja partilhar continuamente a sua experiência com aqueles que partilham a mesma paixão.... e não só.

Adicionar comentário

Adicionar um comentário

Este sítio utiliza o Akismet para reduzir o spam. Saiba como são processados os dados dos seus comentários.

Categorias

Subscrever a newsletter

Boletim informativo Sexta-feira de manhã
Informações e conselhos dos especialistas

pt_PT_ao90Português (AO90)