Evenimente

Koelnmesse inaugurează noul centru Confex la 100 de ani de existență

Renumitul centru expozițional Koelnmesse din Germania sărbătorește anul acesta un secol de existență, marcând această aniversare importantă prin deschiderea unui nou spațiu ultramodern pentru evenimente și congrese, numit Confex.

Situat strategic lângă gara ICE Cologne Messe/Deutz, noul centru Confex poate găzdui până la 6.200 de participanți și reprezintă un pas important în evoluția Koelnmesse. Această locație de ultimă generație, aflată în inima Europei și beneficiind de conexiuni excelente de transport, ridică ștacheta pentru organizarea de congrese, târguri și evenimente corporatiste.

Centrul Confex, cu o suprafață totală de 20.500 de metri pătrați, include o sală principală divizibilă în trei secțiuni, cu o capacitate de 4.300 de persoane. În plus, dispune de două niveluri pentru conferințe cu 22 de săli de diverse dimensiuni, un foyer spațios și o terasă în aer liber de 5.600 de metri pătrați, numită Confex Plaza.

Gerald Böse, CEO-ul Koelnmesse GmbH, subliniază importanța noii facilități: „Confex creează o infrastructură care va sprijini decisiv poziționarea evenimentelor Koelnmesse în viitorul lumii târgurilor. Această locație reprezintă flexibilitate, eficiență și atractivitate emoțională – și astfel, viitorul industriei târgurilor.”

Interesant de menționat este că Koelnmesse a fost fondată în 1924 de către Konrad Adenauer, pe atunci primar al Cologne-ului, cu scopul de a stimula economia vestului Germaniei și ca un proiect european pentru pace. De-a lungul celor 100 de ani de existență, Koelnmesse a devenit un centru vital pentru inovație, comerț și cooperare internațională.

Noul centru Confex se aliniază și angajamentului Koelnmesse față de sustenabilitate, primind pre-certificarea Platinum din partea Consiliului German pentru Construcții Durabile (DGNB) încă din faza de construcție.

Pentru industria lemnului și a mobilei, această extindere a Koelnmesse ar putea aduce noi oportunități de expunere și networking la viitoarele ediții ale târgurilor de profil organizate aici, precum interzum sau IMM Cologne.

Sărbătorirea centenarului Koelnmesse, sub motto-ul „Ieri | Astăzi | Mâine – Koelnmesse conectează”, a oferit experiențe senzoriale din trecut, prezent și viitor, inclusiv show-uri multimedia și delicii culinare pregătite de celebrul bucătar TV Johann Lafer.

Acest nou capitol în istoria Koelnmesse promite să consolideze poziția centrului expozițional ca platformă de inovație și colaborare internațională pentru următoarele decenii, inclusiv pentru sectorul lemnului și al mobilierului.

Etichete

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână