Business

West Fraser: Rezultate încurajatoare în Europa în ciuda provocărilor economice

West Fraser, unul dintre cei mai mari producători de produse din lemn la nivel global, a raportat recent rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului 2024, oferind o perspectivă interesantă asupra pieței europene și britanice.

Rezultate pozitive în Europa

În ciuda unui mediu economic încă provocator, segmentul de Produse din Lemn Industrializat din Europa (Europe EWP) al West Fraser a înregistrat o performanță încurajatoare în al doilea trimestru al anului 2024. Compania a raportat un EBITDA ajustat de 6 milioane de dolari pentru acest segment, o îmbunătățire semnificativă față de pierderea de 1 milion de dolari înregistrată în primul trimestru al aceluiași an.

Tendințe de piață și perspective

West Fraser a observat o ușoară îmbunătățire a cererii pentru produsele sale OSB (Oriented Strand Board) în Europa și Regatul Unit în 2024. Cu toate acestea, compania a remarcat o cerere relativ mai slabă pentru produsele din MDF (Medium Density Fibreboard) și PAL (Plăci aglomerate din lemn).

Pentru restul anului 2024, West Fraser anticipează:

1. Livrări de OSB în Europa în intervalul de 0,9 până la 1,1 miliarde de picioare pătrați (bază de 3/8 inch).
2. Livrări de MDF, PAL și OSB la niveluri similare sau ușor mai bune decât cele din 2023.

Provocări și oportunități

Deși inflația pare să se fi stabilizat, West Fraser identifică mai multe riscuri pe termen scurt pentru piața europeană și britanică:

– Ratele dobânzilor încă ridicate
– Evoluții geopolitice în desfășurare
– Impactul întârziat al presiunilor inflaționiste anterioare

Cu toate acestea, compania rămâne încrezătoare în capacitatea sa de a naviga prin mediul actual și de a capitaliza oportunitățile de creștere pe termen lung.

Tendințe pe termen lung

West Fraser anticipează o creștere a cererii pentru produsele sale europene pe termen lung, bazată pe:

1. Creșterea utilizării OSB ca alternativă la placaj
2. Îmbătrânirea fondului locativ, care susține cheltuielile pentru reparații și renovări
3. Cererea suplimentară pentru produsele din lemn pentru construcții

Despre West Fraser

West Fraser este o companie diversificată de produse din lemn, cu peste 60 de facilități în Canada, Statele Unite, Regatul Unit și Europa. Compania produce cherestea, produse din lemn industrializat (OSB, LVL, MDF, placaj și PAL), celuloză, hârtie, alte reziduuri, precum și energie regenerabilă.

Etichete

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

Newsletter vineri dimineața
Informații și sfaturi de la experți

ro_RORomână