Prodotto del giorno

Fresatrice AEG BOF18BL-0 - Prodotto del giorno nello Smart Shop

Produsul zilei de astăzi, 04 Octombrie 2018, în magazinul Iscusit è masina de frezat BOF 18 BL-0 de la AEG. Router-ul oferă o performanță excepțională având un motor de 18V, fără perii. Viteza de rotație e frezei poate ajunge la 25000 rpm, putând fi folosită pentru toate tipurile de lemn. Este un router electric fără fir, cu baterie Li-ion. Acumulatorul nu este inclus în preț. Acumulatorul L1850R compatibil cu toate sculele electrice AEG care funcționează cu baterii Li-ion.

Pentru ce este utilă o masina de frezat

De fapt este o mașină care nu ar trebui să lipsească din dotarea unui atelier de tâmplărie sau din trusa unui muncitor din construcții care prelucrează lemnul sau chiar a unui pasionat de lucrul cu lemnul. Cu masina de frezat se pot freza marginile, profila muchiile, se realizează profilele pentru îmbinări, se decupează spațiul pentru diverse încrustrări (cum este și spațiul pentru montarea fluturelui pentru îmbinarea cu fluture), se fac diverse șanțuri și caneluri.

Inițial acest tip de sculă era limitată ca utilizări. Era folosită pentru decuparea blaturilor, îndreptarea muchiilor și cam atat. Acum însă mica sculă electrică a ajuns cu adevarat o forță, devenind indispensabilă în majoritatea atelierelor. Este folosită pentru o mare varietate de sarcini printre care decuparea de șanțuri înguste pentru a permite realizarea unor încrustrări, realizarea profilelor pentru îmbinări de tipul cep și scobitură (mortise and tenon, cum este cunoscută în engleză), tivirea scândurilor din lemn de esență tare si multe astfel de sarcini.

fresatrice
Mașină de frezat AEG BOF18BL-0
Caracteristicile mașinii de frezat BOF18BL-0

Masina de frezat de la AEG este o sculă de mână ușor de manevrat ce poate fi ținută și folosită cu usurință. Iata câteva dintre caracteristici:

  • Oferă o performanță excepțională având un motor de 18V, fara perii
  • Viteză de până la 25.000 rpm pentru toate tipurile de lemn
  • Blocarea axului pentru a permite schimbare rapida și simplă a bitului
  • Viteza poate fi reglată în funcție de materialele ce se prelucrează
  • Mod de reglare micro pentru ajustarea ușoară a adâncimii frezei la materialul și aplicația specifică
  • Protecție de magneziu pentru o mai mare durabilitate
  • Mâner ergonomic Slim Grip pentru confort maxim în timpul utilizării

Mașina are viteza variabilă între 17.000 și 25.000 rpm, greutatea de 1,6 kg, baterie Li-ion și are în dotarea standard bit de 6mm + 6,35mm, talpă rotundă și pătrată și cheie. Adâncimea maximă de frezare este de 32 mm. Freza are motor fără perii și 7 setări de viteză.

De ce cred ca ar trebui să aveți acestă sculă electrică în atelier?
  • Pentru că este o mașină ușoară și precisă, ușor de mânuit, ce poate fi acționată și cu o singură mână atunci când prelucrați marginile;
  • Talpa asigură aderență bună la suport, planeitate în prelucrare și poate fi folosită pentru a trasa șanțuri drepte și paralele folosind un martor;
  • Treptele de viteză permit frezări mai simple sau mai complicate fără efort din partea operatorului.

Spor la lucru și succes!

Link către magazin: Masina de frezat BOF18BL-0

 

Mihaela Radu

Mihaela Radu è un ingegnere chimico ma ha una passione per il legno. Lavora nel settore da più di 20 anni e la finitura del legno è ciò che l'ha definita in questo periodo. Ha acquisito esperienza lavorando in un istituto di ricerca, nella propria azienda e in una multinazionale. Vuole condividere continuamente la sua esperienza con chi ha la stessa passione, e non solo.

Aggiungi commento

Aggiungi un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Categorie

Iscriviti alla newsletter

it_ITItalian