Eventi

Settimana nZEB a Bucarest, 22-25 novembre 2023

Azi, 22 noiembrie 2023, începe „Settimana nZEB„. Evenimentul este dedicat construcțiilor inteligente al căror consum de energie este aproape egal cu zero (nZEB), reunește expozanți din acest domeniu și are loc în București, la Sala Laminor, în perioada 22-25 noiembrie 2023.

NZEB este un standard al eficienței în construcții. Începând cu 2021, toate clădirile nou construite – case, blocuri, școli, grădinițe, spitale, săli de sport sau de spectacol – trebuie să respecte acest standard. NZEB este prescurtarea de la nearly zero energy building care înseamnă clădire cu consum energetic aproape de zero. Conceptul a apărut la nivelul Comunității Europene pentru a reduce consumul de energie la nivelul clădirilor rezidențiale. Directiva UE 31/2010 obligă toate statele membre să implementeze măsuri care să ducă la scăderea consumului energetic, începând cu 31 decembrie 2018 pentru clădirile noi administrate de stat și cu 31 decembrie 2020, pentru cele noi private. Mai multe detalii in questo articolo.

Săptămâna nZEB de la București este continuarea proiectului „nZEB Roadshow”, eveniment organizat în trecut de Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB). Pentru organizarea acestui eveniment, Săptămâna nZEB, Clusterul pRO-nZEB s-a asociat cu ZEBRO – „o echipă de Activiști nZEB care se ocupă cu promovarea construcțiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile.”

Evenimentul are loc la Arena Laminor din București, iar intrarea este liberă. Mai multe detalii despre eveniment, cum ajungi, unde poți parca, găsești aici. Iar Agenda evenimentului este aici.

Profităm de prezența atâtor specialiști în acest domeniu pentru a organiza, împreună cu Ion Iosif, proprietarul casei, un TUR DE CASĂ PASIVĂ PREMIUM certificată de Institutul de Case Pasive. Este a treia casă din România care a obținut această certificare, iar Ion își deschide casa pentru vizitare sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 09.00 la 12.00, în două ture. Împreună cu Ion, la eveniment te așteaptă și cei care au participat la construcția și certificarea casei: Vlad Liteanu – a construit structura casei, Raluca Munteanu – arhitect, Ovidiu Țifui – a proiectat și montat întregul sistem de instalații termice, Cătălin Petre – ferestre și uși, Horia Petran – test Blower Door, Adriana Sângeap – certificare PHI, Cristina Târțău – Inginerie Creativă. Dacă intenționezi să îți construiești o casă, că este o ocazie excelentă de afla de la cei implicați în construirea acestei case care au fost provocările și mai ales soluțiile oferite. Doar gândește-te, toți la un loc, inclusiv experiența beneficiarului. Într-adevăr este o super-ocazie, dar locurile sunt limitate! Pentru a putea participa te rugăm să te înscrii în pagina următoare https://drumulsprecasa.ro/casa-de-langa-lac-porti-deschise-25-noiembrie-2023/. Tot acolo găsești și alte detalii legate de eveniment.

Așadar, începe o săptămână plină, în care poți învăța să-ți construiești casa mai bine. Ne vedem acolo!

Dan

Ho avuto la possibilità di lavorare in diversi reparti. Ho così acquisito esperienza in Finanza, Contabilità, Logistica, Vendite, Operazioni, Marketing. Sono un giocatore di squadra e un giocatore a tutto tondo. Sono un imprenditore, ho coordinato la vendita di un'azienda di vernici e pitture per legno a una multinazionale. Nel 2016 ho scoperto il mondo digitale, l'editoria e il marketing online. Da allora ho trasferito online l'esperienza e le competenze accumulate.

Aggiungi commento

Aggiungi un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Categorie

Iscriviti alla newsletter

it_ITItalian