Știți cum influențează butoiul de stejar gustul vinului? Așa și lemnul are de câștigat de pe urma vinului. Se produce o chimie, se leagă o frumoasă prietenie cu un schimb reciproc de arome, miresme și culori.
Maturarea vinului se face de obicei în butoaie de stejar, așa cum și pentru parchet este ales de multe ori tot carvalho. Ideea următoare reunește elementul comun – lemnul de stejar – și este una dintre cele mai frumoase și interesante idei de întrebuințare a butoaielor care ies din uz.
Mă refer la fabrico de parquet ou soalho din lemnul de stejar provenit de la butoaiele de vin.
Culoarea profundă este rezultatul impregnării în lemn a vinului, în timpul învechirii lui.
Butoaiele, din regiunea Bordeaux, sunt atent selecționate pentru noua lor utilizare. O dată desprinse, scândurile sunt înmuiate în apă pentru o mai bună uniformizare a culorii. Scândurile sunt apoi lipite cu adeziv pe plăci de lemn și finisate cu lac transparent pentru protejarea suprafeței. Rezultă un parchet colorat natural cu o alternanță unică și sofisticată de nuanțe.
Și din vinurile americane iese un parchet frumos. VWF reușește să obțină culori puternice și spectaculoase din vinurile regiunii Napa Valley.
Iar pentru a evidenția originea și autenticitatea lemnului există și o variantă care scoate în valoare partea exterioară a butoiului.
Recomandare: Beți vinul și nu încercați pe pardoseala gata montată! Dacă aveți o casă mare veți avea nevoie de mult vin de vărsat pe jos sau dacă „parchetul” este laminat, nu veți reuși să faceți nici măcar o petișoară.
Bom vinho! Saúde!
É tão bonito nas fotografias que dá vontade de dormir no chão 🙂
Vi este artigo precisamente quando estava a pesquisar o pavimento para o meu apartamento. Acho que se o torcer mais uma vez, a Ioana vai fazer-me um colarinho!
Nesse caso, a documentação no local pode não ser muito inconveniente.
O que eu não percebo é como conseguem endireitar essas peças curvas de madeira até ficarem perfeitamente niveladas.
@ cristi,
A tecnologia tem mais de 3000 anos.