Nude este culoarea care imită pielea și face furori în fashion cu ținute vestimentare care lasă impresia de nuditate. Această culoare discretă, neutră, cu o mulțime de nuanțe la fel ca pielea umană, va fi vedetă anul viitor în design interior, înlocuind culoarea gri dominantă de câțiva ani ca și culoare neutră. Cu toate că s-a dovedit a fi o culoare apreciată de-a lungul timpului, griul uneori e rece și distant. Se simțea nevoia de căldură, iar nude cu tonurile ei delicate și liniștitoare promite să o aducă în interioarele anului 2019.
Nude – culoarea materialelor naturale: lemn, lână, iută, cânepă, in
Materialele naturale sunt cele mai aproape de această culoare. Ele dau culoarea în sine sau culori derivate care rămân în aceeași notă discretă, liniștitoare. Nude nu este bejul tern folosit uneori în expresii pentru a defini un interior fără personalitate. Nude este căldura bumbacului și auriul pastel, sunt tonurile de piele de la translucid la ușor bronzată, sunt nuanțe de nisip, de in, iută, lână și cânepă, de piatră și de lemn. Sunt culori fine și delicate, care creează un sentiment de liniște și calm, nuanțe neutre potrivite ca fundal, ca background pentru etalarea și evidențierea altor culori sau forme. Nu pare o culoare unitara ci o suprapunere de culori care te invită să le descoperi. Poate de aceea lemnul în culoarea lui naturală se potrivește atât bine, fiind și el o sumă a mai multor nuanțe. Culori precum nuc, pin, cireș, douglas sunt variante de culori naturale ale lemnului pe care Os designers vão apostar no mobiliário no próximo ano.
Materialele naturale precum iuta, cânepa sau lâna se potrivesc foarte bine cu lemnul lăsat în culoarea lui naturală. Obiecte care înainte erau asociate stilului rustic, precum coșurile din fibre naturale, perdelele din in, tapiseriile sau covoarele din lână, iută sau cânepă sunt acum încorporate în stilul contemporan.
Aspect discret, dar nu impersonal pentru pereții nude
Cel mai bine însă culoarea poate fi folosită ca fundal pentru toate celelalte elemente de design. Pereții în culoare nude reprezintă „șevaletul” pe care se profilează mobilierul, draperiile sau obiectele de decor. Bogăția de nuanțe dă posibilitatea obținerii unor interioare discrete sau dimpotrivă, a unor spații marcante vizual, unde un perete nude cărămiziu este scos în evidentă de tonuri discrete de crem sau grej.
Nuanțele sunt neutre, dar nu plictisitoare. Ele te invită să-ți imaginezi atingerea fină a unei piersici, cea ușor rugoasă a ceramicii arse sau emoția trădată de obrajii aprinși. Toate sunt fațete ale aceleiași culori care atrage privirile ca un caleidoscop. Designerii ne asigură că un decor dominat de nude va crea reacții diverse de la prieteni, dar în niciun caz indiferență.
Totuși, oricât de discretă sau puternică ar fi nuanța, nude rămâne o culoare liniștitoare și caldă. Este foarte potrivită pentru cei care vor să ajungă acasă într-o oază de pace, pentru cei care iubesc tonurile neutre, iar unii producători de vopsele consideră că tocmai aceste culori ne vor conduce spre meditație, spre introspecție. Nude este o culoare neutră care rezonează cu simplitatea și modernul, fiind potrivită pentru reflectarea oricărui stil de la tradițional la modern la eclectic la rustic.
Combinații ton sur ton surprinzător de plăcute
Nude nu este o culoare grea și poate fi folosită cu mult succes în combinații „ton sur ton”, în care nuanțe diferite ale aceleiași culori sunt puse împreună în același decor. Mobila profilată pe un perete colorat într-o nuanță insesizabil mai închisă, draperii ce aproape se pierd în culoarea peretelui sau covoare așezate pe pardoseli din lemn alb spălat (branquear), dar unde albul bate ușor în roz prăfuit sunt numai câteva dintre propunerile pentru un design interior reușit. Cu atâtea nuanțe și elemente decorative sub care se prezintă, nude se potrivește oricărui interior și oricărei personalități. Bogația de nuanțe și liniștea degajată de fiecare dintre ele nu dau senzația de combinații terne sau obositoare. Sunt asemănătoare, dar reușesc să se pună în valoare reciproc, iar obiectele sau mobilierul nu se pierd în decor. Așa că nu le evitați, combinațiile pot fi surprizător de plăcute.
De multe ori evităm să decorăm folosindu-ne de trenduri, datorită faptului că trendurile sunt temporare, dar în designul interior există anumite tendințe care sunt menținute în timp. Cred că nu ar trebui să ne ferim să decorăm folosind culoarea nude. Este o culoare neutră, „safe”, un natur cu care se merge la sigur în combinații de orice fel, iar utilizarea materialelor naturale în design interior nu mai este o tendință de mult timp ci o obișnuință a unui stil de viață responsabil, care ne ajută să creăm cele mai primitoare interioare.
Adicionar comentário