Negócios

A empresa suíça Blumer Lehmann alarga a sua gama de produtos com CLT e BSH

Blumer Lehmann, un important producător din estul Elveției, a anunțat recent că își extinde gama de produse din cadrul diviziei de industrie a lemnului. Compania va începe producția de panouri din CLT (Cross Laminated Timber) și de produse din lemn lamelar încleiat BSH (Brettschichtholz).

Noile facilități de producție vor permite companiei să ofere semifabricate din CLT și BSH pentru industria construcțiilor. Linia de producție pentru lemnul lamelar încleiat BSH este programată să intre în funcțiune în septembrie 2025, în timp ce primele panouri din CLT vor fi produse în fabrica proprie de încleiere a companiei din iunie 2026.

Integrarea producției de CLT și BSH va aduce beneficii semnificative de mediu, prin reducerea emisiilor de CO2 datorate eliminării transporturilor de-a lungul lanțului de aprovizionare. Buștenii vor fi livrați direct la fabrica Blumer Lehmann, unde vor fi prelucrați în cherestea și apoi în panouri în noua fabrică de încleiere, urmând să fie încorporați direct în modulele prefabricate produse de companie.

Noua fabrică de încleiere reprezintă un pas important în ciclul complet de valorificare a lemnului implementat de Blumer Lehmann la Erlenhof. Aceasta va permite companiei să prelucreze intern chiar și calitățile inferioare de cherestea în produse de înaltă valoare. Deșeurile de lemn rezultate din prelucrare vor fi și ele valorificate 100% sub formă de peleți. Extinderea capacităților de producție face parte dintr-un amplu proiect de modernizare implementat de Blumer Lehmann la fabrica Erlenhof.

Înființată în 1875 ca o mică firmă de cherestea de către Leonhard Lehmann, compania a evoluat de-a lungul a cinci generații, de la un simplu joagăr la un important grup de firme specializate în prelucrarea și construcțiile din lemn. Astăzi, grupul Blumer Lehmann activează în domenii diverse precum construcții și subansamble din lemn, construcții și tehnologii pentru silozuri, producția de peleți, energie regenerabilă și prelucrări CNC complexe, fiind un promotor la nivel internațional al utilizării creative și durabile a lemnului.

Fonte Blumer Lehmann

Dan

Tive a oportunidade de trabalhar em diferentes departamentos. Assim, ganhei experiência em finanças, contabilidade, logística, vendas, operações e marketing. Sou um jogador de equipa e um jogador versátil. Sou um empreendedor, coordenei a venda de uma empresa de vernizes e tintas para madeira a uma multinacional. Em 2016 descobri o mundo digital, a edição e o marketing online. Desde então, tenho vindo a colocar online a minha experiência e competências acumuladas.

Adicionar comentário

Adicionar um comentário

Este sítio utiliza o Akismet para reduzir o spam. Saiba como são processados os dados dos seus comentários.

Categorias

Subscrever a newsletter

pt_PT_ao90Português (AO90)