Evenimente

Industria lemnului din Austria pledează pentru o gestionare sustenabilă și independentă a pădurilor

Asociația industriei lemnului din Austria a semnat recent „Carta pentru gestionarea independentă a pădurilor din Austria”. Reprezentanți politici ai zonelor rurale și ai lanțului valoric al lemnului susțin această inițiativă menită să promoveze o gestionare durabilă și independentă a pădurilor.

Mag. Herbert Jöbstl, președintele Asociației industriei lemnului din Austria și co-semnatar al petiției, a declarat: „Gestionarea durabilă a pădurilor și utilizarea diversificată a lemnului sunt un model de succes în Austria de generații. Dorim să continuăm pe această cale împreună cu partenerii noștri din lanțul valoric al lemnului. Din păcate, unele inițiative politice ale Uniunii Europene legate de silvicultură duc la restricții în utilizarea lemnului ca resursă sustenabilă și regenerabilă.”

Industria lemnului așteaptă acum o schimbare de direcție în ceea ce privește Pactul Verde European, după alegerile pentru Parlamentul European. „Ne așteptăm ca noul Parlament European și noua Comisie Europeană să creeze un Pact Verde împreună cu lanțul valoric al lemnului, nu trecând peste capetele noastre. Este nevoie de un angajament clar al UE și al statelor membre față de gestionarea durabilă a pădurilor”, a cerut Herbert Jöbstl. El a subliniat că Europa dispune de lemn ca materie primă și de competențe de fabricație pentru o utilizare diversă și ecologică în cadrul bioeconomiei.

Mag. Maria Kiefer-Polz, vicepreședinta Organizației Europene a Industriei de Cherestea (EOS) și co-semnatară a cartei, a evidențiat problemele cauzate industriei forestiere și a lemnului de Regulamentul UE privind defrișările (EUDR). Deși EUDR trebuie aplicat din ianuarie 2025, încă există multe întrebări referitoare la implementare. Astfel, industria lemnului solicită o perioadă de implementare mai lungă și ca procesele din lanțul de aprovizionare și practica operațională să fie luate în considerare de Comisia Europeană în continuarea implementării.

„Carta pentru o gestionare independentă a pădurilor în Austria” este disponibilă pentru descărcare pe site-ul www.holzindustrie.at. Industria lemnului este un sector cheie în cadrul lanțului valoric al lemnului din Austria, cu peste 1.300 de companii și 27.400 de angajați.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână