Maschinen für die Möbelproduktion

Von Musik bis Schreinerei, natürlich

Alexandru Cuibus und Tudor Pop der Wood Era, Cluj, muzicieni de profesie, au moștenit pasiunea pentru lemn. S-au născut în familii de tâmplari, dar au învățat bazele tâmplăriei în Statele Unite ale Americii. S-au întors în țară și și-au deschis inițial un atelier pentru recondiționarea mobilei, după care, în mod natural au început să facă producție. Acum realizează mobilier din lemn masiv pe structuri metalice pentru restaurante și cafenele.
Alexandru Cuibus und Tudor Pop von Wood Era
Alexandru Cuibus (stânga) și Tudor Pop (dreapta) lângă mașina combinată pentru îndreptare și rindeluire la grosime Hammer A3 41 și mașina combinată pentru tăiere și frezare Felder KF 500 Professional
Cum ați ajuns în acest domeniu? De unde pasiunea pentru lemn?  

Alexandru Cuibus: Am ajuns în acest domeniu din pasiune, iar pasiunea pentru lemn am moștenit-o din familie. Avem bunici și unchi tâmplari, geamgii. Noi am dus această pasiune mai departe, dar puțin mai târziu. Amândoi am fost muzicieni de profesie, dar ne săturasem de atâtea deplasări. Am vrut să facem ceva pe plan local și, în mod natural, ne-am apucat de mobilă. Am stat ceva timp în America, acolo am lucrat în domeniu și am învățat bazele tâmplăriei. Apoi ne-am întors în țară și ne-am deschis în prima fază un atelier de recondiționare mobilier. După aceea, în mod natural a venit producția.   

Ce produceți mai exact? 

Alexandru Cuibus: Realizăm mobilier din lemn masiv, mese, blaturi, placări cu lemn, tapițerii. În acest moment ne axăm pe mobilier din structuri metalice cu lemn masiv pentru HoReCa și putem realiza 2 lucrări mari pe lună, mobilier pentru 2 restaurante sau cafenele. Lucrăm pe designul realizat de colaboratori, dar uneori mai intervenim și noi cu sugestii. Discutăm cu clienții și le propunem soluții pe baza experienței de producție pentru că designerii nu au cum să țină cont de toate provocările execuției. 

Perete placat cu mozaic din lemn masiv realizat de Wood Era pentru o cafenea din Cluj
Ce credeți că apreciază clienții cel mai mult la produsele pe care le oferiți? 

Alexandru Cuibus: Credem că cel mai mult apreciază la noi finisajele pe care le realizăm. Chiar și designerii cu care colaborăm au remarcat finisajele pe care noi le facem pe lemn masiv comparativ cu alte ateliere. Aici ne ajută foarte mult arborele Silent-Power® care este extraordinar. Obținem suprafețe perfecte, aproape că nici nu mai trebuie să șlefuim piesele după prelucrare.

Alexandru Cuibus și Tudor Pop prezentând modele de măsuțe de cafea și tocătoare din lemn pe care au în plan să le exporte. În plan secund, fierăstrăul panglică (banzic) Hammer N 4400
Ce înseamnă pentru voi „mobilă de calitate”? 

Tudor Pop: Pentru noi, mobila de calitate este cea realizată din materiale foarte bune, prelucrată cu precizie și finisată impecabil. Dacă finisajul nu este perfect și piesa nu este plăcută la atingere, cred că înregistrează un mare minus la final.  

Alexandru Cuibus: Ca să obții calitate, în primul rând trebuie să lucrezi cu utilaje bune pe care să te poți baza oricând. Pentru ce lucrăm noi acum, precizia pe care ne-o oferă utilajele Felder Group contează extraordinar de mult. În al doilea rând, forța de muncă este foarte importantă, oamenii să fie bine pregătiți și să știe ce au de făcut. Și, nu în ultimul rând, materialele cu care lucrezi să fie de calitate.

Tocătoare de bucătărie din lemn realizate de Alexandru Cuibus și Tudor Pop

Citiți interviul complet HIER. Vedeți care este secretul afacerii lor și de ce au ales să lucreze cu utilaje Felder Group.

Interviul face parte din seria de povești clienți ai Felder Gruppe România pe care le puteți accesa HIER.

 

Anamaria

Anamaria verfügt über mehr als 15 Jahre Erfahrung im Bereich Marketing und Kommunikation für Unternehmen in der Möbelindustrie und im Einzelhandel. Vor ihrer Tätigkeit bei Ces Brands koordinierte sie die Marketingaktivitäten bei ICLA Romania.

Kommentar hinzufügen

Einen Kommentar hinzufügen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden.

Kategorien

Anmeldung zum Newsletter

de_DEDeutsch