Arte y artesanía

Medalleros de madera para los Juegos Olímpicos de Río 2016

Medaliile pe care le vor primi olimpicii anul acesta la Olimpiada de la Rio au fost create având ca temă natura și durabilitatea. Este o recunoaștere a importanței naturii, a protejării și conservării ei. Toate medaliile au fost realizate urmărind ideea durabilității. Astfel cele de argint și de bronz au fost produse în proporție de 30% din materiale reciclate. 50% din plasticul folosit pentru panglicile care vor atârna în jurul gâtului sportivilor sunt fabricate din sticle de plastic reciclate. Dar, ceea ce ne interesează cu adevărat sunt cutiile medaliilor care vor fi oferite sportivilor.

cajas de madera

Cutiile au fost sculptate din lemn de freijó (cordia alliodora) care este comparat cu teak-ul sau cu mahon-ul. După cum probabil se gândește toată lumea, lemnul este o specie care se găsește în America de Sud, fiind o alegere perfectă pentru Olimpiada de la Rio. A fost ales pentru că este un lemn tare și are o durabilitate naturală ridicată, atribute esențiale pentru o cutie de valoare. De asemenea, a contat și faptul că se lucrează ușor și se finisează frumos.

cutiii din lemn
Medaliile pentru Jocurile paralimpice de la Rio 2016 sunt inscripționate și în sistem Braille

Încă un lucru interesant, dar fără legătură cu lemnul, este și faptul că medaliile pentru sportivii paralimpici sunt speciale. Au un dispozitiv minuscul încorporat care produce sunete când medalia este scuturată. Sunetele produse diferă în funcție de materialul medaliei. Cele de aur au sunetul cel mai puternic, iar cele de bronz sunt cele mai silențioase. Astfel li se permite sportivilor cu deficiențe de vedere să recunoască fiecare medalie după sunet.

 

 

photo: Alex Ferro / sursa: rio2016.com

Anamaria

Anamaria cuenta con más de 15 años de experiencia en marketing y comunicación para empresas de la industria del mueble y el comercio minorista. Antes de Ces Brands, coordinó actividades de marketing en ICLA Rumanía.

Añadir un comentario

Añade un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Categorías

Suscribirse al boletín de noticias

es_ESEspañol