Nu este nimic mai plăcut după o săptămână apăsătoare de griji și stres cotidian decât reîncărcarea bateriilor în mijlocul naturii. Traiul la oraș ne împinge tot mai mult să căutăm locuri pentru scurte evadări de week-end în inima naturii, la munte sau la mare, în special în perioada caniculară a verii.
Construirea unei case de vacanță poate să pară la început un gest nesăbuit. Reprezintă o investiție importantă pentru un loc pe care îl vizitezi de câteva ori pe an. Cu toate acestea, tot mai mulți oameni aleg să își construiască sau să își cumpere o casă de vacanță în diverse locuri care mai de care mai pitorești.
De ce o casă de vacanță
Casa de vacanță trebuie privită în primul rând ca o investiție pe termen lung. Chiar dacă la început procesul de cumpărare și/sau de construire poată să pară o bătaie de cap, cu timpul investiția se amortizează. Construirea unei case de vacanță într-o zonă pe care oricum o vizitați în mod curent poate să fie cea mai bună idee.
Pe lângă economisirea banilor pentru cazare, tendința pieței imobiliare pentru majoritatea zonelor de munte sau de mare este într-o continuă creștere. O investiție în prezent poate să fie cea mai bună idee pentru un venit pasiv sigur, în cazul închirierii proprietății atunci când nu este folosită.
În același timp, casa de vacanță poate să fie folosită și de alți membri ai familiei sau de colegi/angajați. Astfel, devine un bun element de cimentare a relațiilor cu ceilalți.
Și, de ce nu, casa de vacanță poată să devină locul de retragere în diverse situații speciale, precum perioada ultimilor doi ani când statul în casă a devenit normă.
Din ce construim casa de vacanță
Să ne imaginăm că am ajuns la concluzia că o casă de vacanță este cea mai bună investiție pe care o putem face. În mod natural, următoarea întrebare este din ce construim casa de vacanță?
În prezent există o multitudine de opțiuni pentru o astfel de construcție, opțiuni variate, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Toate trebuie analizate în detaliu pentru a lua o decizie corectă pe toate planurile.
Câteva sfaturi pentru alegerea unui sistem constructiv potrivit
♦ Atenție la climă și mediu
Casa ar trebui să fie gândită luând în considerare condițiile de mediu locale. De exemplu, casele cu acoperiș de tip șarpantă sunt mai potrivite în mediul montan față de cele cu acoperiș terasă. Acest lucru va duce mai ales la costuri mai mici ale întreținerii casei în timp.
♦ Alegerea unor finisaje potrivite
Chiar dacă primul reflex atunci când construiești o casă de vacanță este să încerci să limitezi cât mai mult cheltuielile prin alegerea unor finisaje mai ieftine, acest lucru poate duce la costuri mai mari ale întreținerii casei pe parcurs. În domeniul construcțiilor, calitatea se reflectă mai ales în preț.
♦ Discută cu un arhitect
Indiferent de tipul de casă pe care ți-l alegi, sfaturile unui specialist sunt mereu binevenite și te pot ajuta să iei decizii în cunoștință de cauză. În ciuda aparențelor, părerea unui arhitect te poate ajuta să economisești destul în timpul construcției, dar mai ales după.
♦ Nu alegeți cea mai ieftină variantă a sistemului constructiv, chiar dacă este casă de vacanță
De multe ori, cea mai ieftină variantă duce la cheltuieli mai mari pe parcurs, ca și în cazul finisajelor. În același timp casa de vacanță este o investiție bună pe termen lung căreia îi poate crește valoarea pe piață în timp, devenind astfel o investiție profitabilă.
♦ Accesul la utilități
În timp ce o căsuță în mijlocul pădurii poate să pară o alegere foarte romantică și incitantă, existența utilităților principale poate să fie un plus de confort necesar. Chiar dacă în prezent există diverse posibilități pentru gospodărirea în regim individual, existența rețelei electrice sau a alimentării cu apă poate să facă diferența dintre confort și chinuială.
În postări viitoare voi detalia cele mai utilizate sisteme constructive în prezent pentru construirea unei case de vacanță, analizând avantajele și dezavantajele fiecăruia:
- Case din panouri prefabricate – case prefabricate sau case modulare
- Case din containere metalice
- Case cu structură din lemn
- Case cu structură metalică
- Restaurarea/refacerea unei case vechi
Si tienes alguna otra idea, no dudes en dejarla en los comentarios.
Añadir un comentario