Affari

Akzo Nobel acquisisce BASF

Akzo Nobel a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu BASF într-o tranzacție în valoare de 475 milioane de euro. Acesta este primul pas în procesul acestei achiziții.

Tranzacția va include tehnologii, patente și mărci înregistrate. Desigur în tranzacție este inclusă și securizarea canalelor de vânzare către clienți. Două fabrici, una în Marea Britanie și cealaltă în Africa de Sud, vor fi și ele transferate către Akzo Nobel. Business-ul achizționat a generat vânzări de aproximativ 300 milioane de euro în 2015.

Această tranzacție, se preconizează a fi definitivată în cea de a doua parte a acestui an, după ce vor avea loc consultările cu reprezentanții salariaților, precum și după parcurgerea pașilor obligatorii în cazul unor tranzacții de acest nivel, inclusiv primirea avizelor obligatorii.

Vânzarea a venit pe fondul politicii BASF orientată către vinderea anumitor business-uri, presiunea resimițită din partea competiției low-cost fiind una dintre cauze. De cealaltă parte, Akzo Nobel a declarat de nenumărate ori că este deschisă către achiziția de attività commerciale-uri mai mici care să completeze oferta existentă. De altfel Ton Buchner, CEO-ul Akzo Nobel, a declarat că această achiziție se potrivește bine cu celelate business-uri din cadrul Akzo Nobel.

Fonte

Akzo Nobel

Dan

Ho avuto la possibilità di lavorare in diversi reparti. Ho così acquisito esperienza in Finanza, Contabilità, Logistica, Vendite, Operazioni, Marketing. Sono un giocatore di squadra e un giocatore a tutto tondo. Sono un imprenditore, ho coordinato la vendita di un'azienda di vernici e pitture per legno a una multinazionale. Nel 2016 ho scoperto il mondo digitale, l'editoria e il marketing online. Da allora ho trasferito online l'esperienza e le competenze accumulate.

Aggiungi commento

Aggiungi un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Categorie

Iscriviti alla newsletter

it_ITItalian