Biznes

WINTERSTEIGER Group – record financiar la 70 de ani de existență

Celebrând 70 de ani de existență, WINTERSTEIGER Group a raportat o cifră de afaceri record pentru anul 2023, subliniind o creștere consistentă atât în venituri, cât și în profitabilitate. Grupul, cu afaceri în domenii diverse, printre care și echipamente pentru industria lemnului, a înregistrat o cifră de afaceri de 246 de milioane de euro și un EBITDA de 35 de milioane de euro, marcând o creștere de 10% a cifrei de afaceri și de 15% a profiturilor față de anul anterior.

Harold W. Kostka, CEO & CFO (stânga) și Thomas Fürkötter, CTO, WINTERSTEIGER Group
Harold W. Kostka, CEO & CFO (stânga) și Thomas Fürkötter, CTO, WINTERSTEIGER Group

„În ciuda condițiilor economice dificile, ne-am continuat expansiunea în nișele de piață și am realizat o creștere profitabilă în 2023”, a declarat Harold Kostka, CEO-ul grupului. Această performanță vine în urma unei restructurări realizate anul trecut, care a inclus  desprinderea unor divizii, cu scopul de a intensifica interacțiunea cu clienții și de a grăbi procesele decizionale.

Pe lângă performanțele financiare de grup, WINTERSTEIGER a înregistrat cifre notabile în toate cele patru divizii ale sale: Seedmech, Sports, Woodtech și Metals. Fiecare divizie a raportat creșteri și profituri consistente.

Divizia Seedmech a beneficiat de investițiile semnificative realizate de către principalii clienți în dezvoltarea de semințe rezistente la schimbările climatice. De asemenea, CEO-ul Christopher Schiehauer a evidențiat dezizia luată de extindere a portofoliului de produse, decizie care a permis grupului să-și mărească cotele pe piețe aflate în creștere, cum ar fi America de Nord, America de Sud și Franța.

WINTERSTEIGER Sports GmbH a crescut datorită creșterii turismului de iarnă, în special piața nord-americană de închirieri, conform Daniel Steininger, CEO-ul WINTERSTEIGER Sports GmbH. Deși vânzările de echipamente sportive au scăzut, numărul înnoptărilor și tranzacțiilor de închiriere pe acest segment au crescut.

Divizia Woodtech, deși a traversat un an dificil din cauza situației din sectorul construcțiilor, a realizat totuși creșterea datorită cererii mari din sectorul compozitelor, potrivit lui Andreas Doubrava, CEO-ul diviziei.

De asemenea, Divizia Metals, sub conducerea lui Thomas Fürkötter, continuă să fie profitabilă, datorită concentrării pe sectoarele în creștere.

Źródło Wintersteiger Group

Dan

Miałem okazję pracować w różnych działach. W ten sposób zdobyłem doświadczenie w finansach, księgowości, logistyce, sprzedaży, operacjach, marketingu. Jestem graczem zespołowym i wszechstronnym graczem. Jestem przedsiębiorcą, koordynowałem sprzedaż firmy produkującej lakiery i farby do drewna międzynarodowemu koncernowi. W 2016 roku odkryłem świat cyfrowy, publikowanie i marketing online. Od tego czasu przeniosłem swoje zgromadzone doświadczenie i umiejętności do sieci.

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, jak przetwarzane są dane Twoich komentarzy.

Kategorie

Zapisz się do newslettera

pl_PLPolski