Business

WINTERSTEIGER Group – record financiar la 70 de ani de existență

Celebrând 70 de ani de existență, WINTERSTEIGER Group a raportat o cifră de afaceri record pentru anul 2023, subliniind o creștere consistentă atât în venituri, cât și în profitabilitate. Grupul, cu afaceri în domenii diverse, printre care și echipamente pentru industria lemnului, a înregistrat o cifră de afaceri de 246 de milioane de euro și un EBITDA de 35 de milioane de euro, marcând o creștere de 10% a cifrei de afaceri și de 15% a profiturilor față de anul anterior.

Harold W. Kostka, CEO & CFO (stânga) și Thomas Fürkötter, CTO, WINTERSTEIGER Group
Harold W. Kostka, CEO & CFO (stânga) și Thomas Fürkötter, CTO, WINTERSTEIGER Group

„În ciuda condițiilor economice dificile, ne-am continuat expansiunea în nișele de piață și am realizat o creștere profitabilă în 2023”, a declarat Harold Kostka, CEO-ul grupului. Această performanță vine în urma unei restructurări realizate anul trecut, care a inclus  desprinderea unor divizii, cu scopul de a intensifica interacțiunea cu clienții și de a grăbi procesele decizionale.

Pe lângă performanțele financiare de grup, WINTERSTEIGER a înregistrat cifre notabile în toate cele patru divizii ale sale: Seedmech, Sports, Woodtech și Metals. Fiecare divizie a raportat creșteri și profituri consistente.

Divizia Seedmech a beneficiat de investițiile semnificative realizate de către principalii clienți în dezvoltarea de semințe rezistente la schimbările climatice. De asemenea, CEO-ul Christopher Schiehauer a evidențiat dezizia luată de extindere a portofoliului de produse, decizie care a permis grupului să-și mărească cotele pe piețe aflate în creștere, cum ar fi America de Nord, America de Sud și Franța.

WINTERSTEIGER Sports GmbH a crescut datorită creșterii turismului de iarnă, în special piața nord-americană de închirieri, conform Daniel Steininger, CEO-ul WINTERSTEIGER Sports GmbH. Deși vânzările de echipamente sportive au scăzut, numărul înnoptărilor și tranzacțiilor de închiriere pe acest segment au crescut.

Divizia Woodtech, deși a traversat un an dificil din cauza situației din sectorul construcțiilor, a realizat totuși creșterea datorită cererii mari din sectorul compozitelor, potrivit lui Andreas Doubrava, CEO-ul diviziei.

De asemenea, Divizia Metals, sub conducerea lui Thomas Fürkötter, continuă să fie profitabilă, datorită concentrării pe sectoarele în creștere.

Sursa Wintersteiger Group

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian