Am ajuns la Comănești pe 6 noiembrie, în jurul prânzului. Sculele Festool erau la vedere în depozitul Danibrum, aranjate pentru demonstrații și pentru primirea vizitatorilor. Laurențiu se pregătea pentru o nouă demonstrație care a început în scurt timp.
Pe 1 noiembrie vă anunțam că Danibrum pregătește un eveniment și lansam invitația de a veni la Comănești pe 6 și 7 noiembrie. Evenimentul – Ziua porților deschise Festool by Danibrum – anunța demostrații cu scule Festool și prezentări ale utilajelor din portofoliul Danibrum. Am fost acolo, așa că vă putem spune impresiile din interior.
Laurențiu Șchiopu de la Festool a fost cel care a prezentat gama de scule Festool. Cu toate că a amintit de câteva ori că este nou în Companie, nu a lăsat impresia. Mai mult chiar, își cunoaște foarte bine nu doar propriile scule ci și pe cele ale concurenței. Desele comparații cu scule similare de la alte firme – venite din public – au avut răspunsuri pertinente și foarte sigure din partea lui. Mihai Vatavu, directorul Danibrum, a fost tot timpul acolo, atent ca totul să se desfășoare cât mai bine.
Au fost două zile de prezentări, discuții tehnice și amicale
Cu Festool, Danibrum își întregește gama de scule și utilaje oferite clienților. Deși pare că aceste scule de mână se adresează altui sector de piață, de fapt completează oferta. Sculele de mână sunt foarte utile meșterilor, celor cu ateliere mici sau pasionaților, dar își vor găsi întotdeauna locul și în fabrici, indiferent de mărime. Iar Festool este un nume important în domeniul sculelor de mână. De la simple mașini de găurit și șlefuitoare până la routere, aspiratoare de praf pentru banc de lucru și chiar un atelier mobil, toate sunt disponibile.
În cele 2 zile Laurențiu a făcut cu ajutorul sculelor Festool căntuiri, tăieri, profilări, găuriri, ne-a arătat cum funcționează sistemul de exhaustare. A răspuns la toate întrebările cu profesionalism și pe înțelesul tuturor, iar demonstrațiile au fost cu adevărat interesante.
Pentru utilajele second hand vândute de Danibrum, termenul refurbished este mult mai potrivit
Evenimentul a oferit și ocazia de a vedea utilajele din portofoliul Danibrum la ele acasă și de a discuta cu specialiștii firmei. O discuție interesantă am avut cu Ionuț Soroceanu, responsabilul departamentului tehnic. Pe lângă utilajele noi pe care le comercializează, Danibrum are în ofertă și utilaje second hand. Dar, aceste utilaje ar trebui să se numească refurbished, la fel ca PC-urile, pentru că nu sunt ceea ce se înțelege prin second hand. Utilajele second hand, înainte de a fi vândute sunt serios îmbunătățite. Pe structura existentă sunt puse soft-uri noi, display-uri noi, sunt schimbate componente importante și îmbunătățite performanțele. De aceea au și curajul de a oferi garanție pentru că știu exact ce au pus pe ele și nu se tem că ar avea vicii ascunse.
Impresionante cunoștințele lui Ionuț în domeniu. Acum, am înțeles de ce-mi spunea Gabriel, de la Cluj (client Danibrum pe programul Start-Up) că este mulțumit de colaborarea pe probleme tehnice și cum înțelege totul de la el chiar și numai dintr-o discuție telefonică.
Sculele Festool au avut un concurent serios în prăjiturile Festool
A fost o întâlnire utilă și interesantă și așa cum am spus când făceam invitația la eveniment, un foarte bun moment de socializare, de întărire a relației cu partenerii. Un instrument de marketing cu ajutorul căruia încrederea clienților în brand și în produse va crește cu siguranță.
Atmosfera plăcută și prietenoasă a fost susținută și de prăjiturile lui Simion Anăstăsoaie de la Danibrum care, pe lângă aptitudinile tehnice, are și impresionante calități de cofetar. Prăjiturile făcute de el ne-au „îndulcit” pe toți, iar acele macarons Festool chiar meritau o vizită la Comănești.
O întâlnire care merită repetată.
Adaugă comentariul