Business

Piața europeană a lemnului arată semne de reziliență în ciuda provocărilor globale, conform datelor din raportul Canfor Corporation

În ciuda unui mediu economic global dificil, piața europeană a lemnului demonstrează o reziliență remarcabilă, conform ultimului raport financiar al Canfor Corporation pentru al doilea trimestru al anului 2024.

Operațiunile europene ale Canfor, în principal prin subsidiara sa Vida Group, au înregistrat rezultate solide în acest trimestru. Vânzările din Europa au reprezentat 24% din vânzările totale ale companiei, atingând 329,4 milioane de dolari canadieni, o creștere semnificativă față de 20% și 286,4 milioane de dolari canadieni în aceeași perioadă a anului precedent.

Producția de cherestea în Europa a crescut la 364 de milioane de picioare măsură de placă (MMfbm) în acest trimestru, comparativ cu 344 MMfbm în aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, livrările de cherestea europeană au crescut la 429 MMfbm, față de 393 MMfbm în al doilea trimestru al anului 2023.

Prețurile lemnului în Europa au cunoscut o îmbunătățire în acest trimestru, în special în Europa Centrală. Această creștere a fost susținută de o activitate relativ solidă în sectorul de bricolaj, care a compensat nivelurile persistent scăzute ale construcțiilor rezidențiale.

Cu toate acestea, raportul indică și unele provocări pe piața europeană. Costurile unitare de producție și ale produselor au crescut semnificativ, în principal din cauza constrângerilor legate de aprovizionarea cu bușteni. Această situație sugerează că, deși cererea rămâne puternică, industria se confruntă cu presiuni asupra marjelor de profit.

Pentru viitorul apropiat, Canfor anticipează o ușoară presiune asupra prețurilor lemnului în Europa în al treilea trimestru al anului 2024. Aceasta se datorează unei încetiniri sezoniere anticipate în sectorul de bricolaj și nivelurilor continuu scăzute ale construcțiilor rezidențiale, combinate cu constrângerile persistente de aprovizionare cu bușteni.

În ciuda acestor provocări, performanța solidă a operațiunilor europene în comparație cu alte regiuni sugerează că piața europeană a lemnului rămâne un punct luminos în peisajul global al industriei. Această reziliență ar putea poziționa Europa ca un actor tot mai important pe piața globală a lemnului în perioada următoare.

Etichete

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

Newsletter vineri dimineața
Informații și sfaturi de la experți

ro_RORomână