B2Bife 2024 Tratamente lemn

Tratamente împotriva carilor, focului, mucegaiului și umidității, la HUB-ul Lemnului în cadrul BIFE-SIM 2024

HUB-ul Lemnului, desfășurat în cadrul târgului BIFE SIM 2024, va găzdui o serie de prezentări dedicate soluțiilor de tratare și protecție a lemnului. Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 septembrie și va aduce în atenție produse din gama Bochemit, destinate protecției împotriva carilor, ignifugării, albirii lemnului și creșterii rezistenței la umiditate.

În cadrul prezentărilor care vor avea loc joi, vineri și sâmbătă, vom face teste pe lemn infestat cu insecte, vom testa la foc lemnul tratat cu soluție de ignifugare și vom albii lemnului înnegrit de vreme. Veți putea discuta cu specialiști despre tratamentele pentru protejarea lemnului de umiditate și veți afla cum puteți preveni o serie de probleme.

Program prezentări Bochemit:

  • Joi, 19 septembrie | 14:00 – 16:00: Tratarea lemnului împotriva insectelor și a focului. Albirea lemnului înnegrit de vreme.
  • Vineri, 20 septembrie | 14:00 – 16:00: Tratarea lemnului împotriva insectelor și a focului. Albirea lemnului înnegrit de vreme. Specialiștii Deposib, distribuitorul produselor Bochemit, vor răspunde întrebărilor celor interesați.
  • Sâmbătă, 21 septembrie | 12:00 – 13:30: Creșterea rezistenței lemnului la exterior cu uleiuri Bochemit. Specialiștii firmei vor fi din nou prezenți pentru a răspunde întrebărilor.

Bochemit, de peste 50 de ani în slujba protecției și tratării lemnului

Bochemit este parte a grupului ceh Bochemie a cărui istorie începe în urmă cu 115 ani, fiind specializat în obținerea de substanțe chimice pentru producția de dezinfectanți pentru spitale, a bateriilor auto sau protecțiilor textile. Divizia Bochemit a luat ființă în 1968, fiind dedicat tratării și protejării lemnului. În cadrul ei se produc și tratamente pentru protecția lemnului împotriva insectelor, mucegaiului și ciupercilor sau pentru a crește rezistența lemnului la foc și umiditate.

Lemnul este un material foarte versatil, cu multiple utilizări. De la mobilă și amenajări interioare, la instrumente muzicale, construcții dintre cele mai diverse, chiar și jocuri sau platouri de servit, totul este făcut cu lemn. Speciile sunt multe și proprietățile lor diferite, astfel încât se găsește lemn potrivit pentru orice proiect. Sunt însă și proprietăți care ajung uneori să-i dăuneze. Capacitatea lemnului de a arde oferind căldură, îl transformă într-un material ignifug. Fiind natural și viu chiar și după tăiere devine, în anumite condiții, hrană pentru ciuperci, microorganisme și insecte. Capacitatea de a absorbi apă și de a se umfla astfel încât să unească perfect doagele unui butoi se transformă în defect când lemnul stă în medii cu umiditate ridicată. Bochemit oferă soluții și remedii pentru toate aceste slăbiciuni, astfel încât lemnul să fie folosit în deplină siguranță.

Despre modul cum se face tratarea cu produsele Bochemit găsiți prezentări pe larg în paginile revistei. De exemplu, informații despre tratarea lemnului împotriva insectelor, despre tratarea și prevenirea atacului ciupercilor. Despre cum se face ignifugarea lemnului și care sunt cerințele unui bun produs ignifug aflați aici. Ce trebuie făcut pentru ca lemnul să revină la culoarea inițială dacă a stat afară neprotejat sau/și a apărut mucegaiul afli de aici, iar cum îl protejezi împotriva apei și a umidității, aici. De data aceasta nu vor fi doar informații teoretice, ci tratamente practice, pe lemn cu probleme. Materialele pentru teste sunt puse la dispoziție de Deposib Expert, distribuitorul produselor Bochemit în România.

Vă așteptăm între 19 și 21 septembrie la standul HUB-ul Lemnului în cadrul BIFE-SIM 2024 de la Romexpo să vedeți cum soluțiile Bochemit pot prelungi viața și frumusețea lemnului, protejându-l de foc, umiditate, insecte și alte amenințări naturale!

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

Newsletter vineri dimineața
Informații și sfaturi de la experți

ro_RORomână