Häuser - Hausisolierung

Informieren Sie sich über die neuen Anforderungen an die Gesamtenergieeffizienz von Gebäuden! Nehmen Sie online und kostenlos an der nationalen AAECR-Konferenz am Freitag, den 20. November teil

Asociația Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAECR) vă invită să participați vineri, 20 noiembrie 2020, la cea de-a XIV-a Conferință Națională cu tema: PERFORMANȚA ENERGETICĂ A CLĂDIRILOR. Clădirile nZEB și o nouă abordare a CPE – exigențe ale prezentului, organizată cu sprijinul Universității POLITEHNICA București. Conferința se va desfășura online, pe platforma Microsoft Team (sau similară), în intervalul orar 9 – 17. Participarea este gratuită. Pentru a vă înscrie trebuie doar să intrați pe site-ul asociației www.aaecr.ro, să accesați evenimentul și să trimiteți o solicitare pe email la adresa director@aaec.ro.

XIV. Nationale Konferenz der AAECR mit der Unterstützung der UPB

Comunicatul AAECR privind desfășurarea celei de a XIV-a Conferințe Naționale

În perioada 2017-2020, s-a revizuit Metodologia de calcul al performanței energetice a clădirilor, iar după 31 decembrie 2020 toate clădirile noi trebuie să fie construite la nivelul exigenței nZEB (Legea 372/2005 actualizată). Aceste două aspecte presupun un angajament de pregătire suplimentară a auditorilor energetici pentru clădiri și o piață pregătită să înțeleagă și să solicite o calitate corespunzătoare a serviciilor din acest domeniu.

Pe lângă consumurile reduse de energie, se au în vedere confortul sporit al utilizatorilor și implicarea lor în decizii prin implementarea unor echipamente informative și de control de tip inteligent. În plus, în condițiile în care calitatea aerului exterior a devenit o problemă stringentă, clădirile dotate cu terase verzi și/sau echipamente bazate pe surse regenerabile pot reprezenta o rezolvare a problemei. Punând în prim plan calitatea vieții, suntem toți responsabili pentru toate efectele care îi pot altera sustenabilitatea din partea mediului construit, nou sau existent.

Vă invităm să fiți alături de noi la un dialog constructiv. Conferința Națională anuală a AAECR privind Performanța Energetică a Clădirilor (PEC) reprezintă un excelent prilej în care experiența și competențele tuturor factorilor implicați să conducă la depășirea unor bariere în elaborarea de strategii și implementarea de soluții specifice României.

Subiectele propuse sunt următoarele, fără a exclude alte intervenții de interes:

1. Cadrul legislativ românesc recent privind PEC și responsabilitățile factorilor implicați.

2. Tehnologii durabile pentru construirea de clădiri noi/existente de tip nZEB.

3. Sisteme inteligente în dotarea clădirilor și a rețelelor de utilități.

4. Studii de caz ce corespund modelelor abordate în legislația europeană și națională.

5. Abordarea complexă și motivațională la certificarea energetică a clădirilor.

6. Aspecte relevante din activitatea auditorilor energetici pentru clădiri și avantajele colaborării cu auditorii energetici pentru industrie și managerii energetici ai localităților.

Informații suplimentare puteți obține accesând site-ul: www.aaecr.ro

XIV. Nationale Konferenz der AAECR mit der Unterstützung der UPB

Mihaela Radu

Mihaela Radu ist Chemieingenieurin, hat aber eine Leidenschaft für Holz. Sie arbeitet seit mehr als 20 Jahren in diesem Bereich, wobei die Holzveredelung sie in dieser Zeit geprägt hat. Sie sammelte Erfahrungen in einem Forschungsinstitut, in ihrem eigenen Unternehmen und in einem multinationalen Konzern. Sie möchte ihre Erfahrungen kontinuierlich mit denjenigen teilen, die die gleiche Leidenschaft haben - und mehr.

Kommentar hinzufügen

Einen Kommentar hinzufügen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden.

Kategorien

Anmeldung zum Newsletter

de_DEDeutsch