Houses - House insulation

Find out about the new requirements for the energy performance of buildings! Participate online for free in the AAECR National Conference on Friday 20 November

Asociația Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAECR) vă invită să participați vineri, 20 noiembrie 2020, la cea de-a XIV-a Conferință Națională cu tema: PERFORMANȚA ENERGETICĂ A CLĂDIRILOR. Clădirile nZEB și o nouă abordare a CPE – exigențe ale prezentului, organizată cu sprijinul Universității POLITEHNICA București. Conferința se va desfășura online, pe platforma Microsoft Team (sau similară), în intervalul orar 9 – 17. Participarea este gratuită. Pentru a vă înscrie trebuie doar să intrați pe site-ul asociației www.aaecr.ro, să accesați evenimentul și să trimiteți o solicitare pe email la adresa director@aaec.ro.

XIV National Conference of AAECR with the support of UPB

Comunicatul AAECR privind desfășurarea celei de a XIV-a Conferințe Naționale

În perioada 2017-2020, s-a revizuit Metodologia de calcul al performanței energetice a clădirilor, iar după 31 decembrie 2020 toate clădirile noi trebuie să fie construite la nivelul exigenței nZEB (Legea 372/2005 actualizată). Aceste două aspecte presupun un angajament de pregătire suplimentară a auditorilor energetici pentru clădiri și o piață pregătită să înțeleagă și să solicite o calitate corespunzătoare a serviciilor din acest domeniu.

Pe lângă consumurile reduse de energie, se au în vedere confortul sporit al utilizatorilor și implicarea lor în decizii prin implementarea unor echipamente informative și de control de tip inteligent. În plus, în condițiile în care calitatea aerului exterior a devenit o problemă stringentă, clădirile dotate cu terase verzi și/sau echipamente bazate pe surse regenerabile pot reprezenta o rezolvare a problemei. Punând în prim plan calitatea vieții, suntem toți responsabili pentru toate efectele care îi pot altera sustenabilitatea din partea mediului construit, nou sau existent.

Vă invităm să fiți alături de noi la un dialog constructiv. Conferința Națională anuală a AAECR privind Performanța Energetică a Clădirilor (PEC) reprezintă un excelent prilej în care experiența și competențele tuturor factorilor implicați să conducă la depășirea unor bariere în elaborarea de strategii și implementarea de soluții specifice României.

Subiectele propuse sunt următoarele, fără a exclude alte intervenții de interes:

1. Cadrul legislativ românesc recent privind PEC și responsabilitățile factorilor implicați.

2. Tehnologii durabile pentru construirea de clădiri noi/existente de tip nZEB.

3. Sisteme inteligente în dotarea clădirilor și a rețelelor de utilități.

4. Studii de caz ce corespund modelelor abordate în legislația europeană și națională.

5. Abordarea complexă și motivațională la certificarea energetică a clădirilor.

6. Aspecte relevante din activitatea auditorilor energetici pentru clădiri și avantajele colaborării cu auditorii energetici pentru industrie și managerii energetici ai localităților.

Informații suplimentare puteți obține accesând site-ul: www.aaecr.ro

XIV National Conference of AAECR with the support of UPB

About the author

Mihaela Radu

Mihaela Radu is a chemical engineer but has a great passion for wood. She has been working in the field for more than 20 years, wood finishing being what defined her during this period. She gained experience working in a research institute, in her own company, as well as in a multinational. She wants to continuously share her experience with those who have the same passion - and more.

Add comment

Add a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories

Subscribe to newsletter

en_USEnglish