Forester

Wood-Mizer Europa câștigă în competiția de film ce a avut ca subiect obiectivele Națiunilor Unite pentru dezvoltarea durabilă

Pe data de 5 octombrie 2017, Wood-Mizer Europa a participat la un festival de film polonez dedicat promovării programului ,,17 obiective” al Națiunilor Unite.

Programul ,,17 Obiective pentru Dezvoltarea Durabilă” a fost semnat de 193 de șefi de stat în anul 2015, fiind alcătuit dintr-o rețea globală de organizații ce are ca scop eliminarea sărăciei prin sprijinirea afacerilor profitabile, reducerea foametei prin promovarea agriculturii, facilitarea accesului la educație, etc. Obiectivul numărul 15 reprezintă ,,Administrarea durabilă a sectorului forestier…”

Festivalul de Film a fost destinat în mod specific companiilor și ONG-urilor din Polonia, pentru a evidenția modalitatea în care organizația lor contribuie la succesul programului celor ,,17 obiective”. Au fost înscrise 58 de filme, iar 27 dintre acestea au fost acceptate pentru competiție.

Societatea Wood-Mizer Europa a înscris proiectul cu titlul ,, Nasza Zielona Planeta” (Planeta noastră verde). Întrebările importante ale filmului, precum și exemplele din viața reală au avut un impact pozitiv asupra audienței, iar acesta a fost votat pentru premiul ,,People’s Choice” la eveniment, precum și cu locul trei în clasamentul general.

Scurt-metrajul prezintă problemele întâmpinate în urma dezvoltării piețelor ce necesită resurse forestiere vaste, precum și imposibilitatea de a avea acces într-un mod responsabil și durabil la cherestea. Această combinație contribuie la defrișarea continuă și la exploatarea forestieră ilegală. Videoclipul societății Wood-Mizer pune următoarea întrebare: ,,Ce poate face o persoană?”

Problema este personificată de trei persoane diferite care au întâmpinat obstacole deosebite. În Africa, un misionar a văzut cum rumegușul de pin era irosit din cauză că nu exista o modalitate eficientă de a transforma bucățile de lemn de calitate redusă în produse utile. În Filipine, lupta guvernului împotriva exploatării forestiere ilegale a rezultat în zeci de mii de metri cubi de cherestea confiscați, care s-au transformat rapid în mormane în curs de putrezire în întreaga Filipine. În nordul Angliei, un fermier căuta cu disperare modalități de a-și menține ferma profitabilă, în timp ce continua să facă ceea ce iubea.

Iar soluțiile pentru problemele acestora includea fierăstraie marca Wood-Mizer. Misionarul a montat un fierăstrău mic, cu preț convenabil și a început să transforme rumegușul în componente pentru a construi stupi- baza pentru un program de apicultură ce ajută mii de locuitori din Zambia să le ofere familiilor o viață mai bună. În loc să lase cheresteaua să putrezească, guvernul din Filipine a utilizat 12 fierăstraie mobile marca Wood-Mizer pentru a transforma cheresteaua confiscată în aproximativ 150.000 de bănci școlare pentru școlile rurale sărace. Iar fermierul a avut posibilitatea de a începe o afacere cu cherestea cu ajutorul unui fierăstrău mobil, păstrând venitul din partea fermei constant și durabil pentru viitorul familiei sale.

Sursă: www.woodmizer.ro

Comunicat de presă oficial-  http://www.17celow.pl/laureaci-ii-edycji-2017.html
Site-ul web pentru programul celor ,,17 obiective”- http://17goals.org

Añadir un comentario

Añade un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Categorías

Suscribirse al boletín de noticias

es_ESEspañol