Dacă ești producător de scări din lemn ești, în primul rând, pasionat de lemn. Puțini sunt cei care lucrează cu lemnul doar pentru că așa s-a nimerit, în altă parte nu era loc. Lucrul cu lemnul nu este simplu, dar dacă este făcut cu pasiune totul devine ușor. Lucrurile care ies din mâinile celor pasionați sunt adevărate opere de artă făcute cu inspirație și meticulozitate. Când trebuie să faci o scară într-o casă nu este vorba doar de cât de frumoasă va ieși ci si de cât de bine se va încadra în spațiul dedicat, cât de ușor va fi de folosit, cât de armonizată va fi cu decorul. Toate acestea pot fi făcute de o firmă specializată în proiectare scări din lemn, care îți va lua din sarcină calcule, desene tehnice și analize referitoare la limitările spațiului respectiv. Un asemenea serviciu îți este oferit de Dipproject de Dippanels.
Funcționalitatea îmbinată cu designul
Limitarea doar la aspectul practic al unei scări îngustează foarte mult orizontul. Într-adevăr, scara trebuie să te ducă în siguranță de la un nivel la celalalt. Acesta este principalul ei scop. Dar nu poate fi făcută oricum. Nu poți să faci o scară fără să te gândești unde este mai bine să fie plasată, ce fel de scară încape în acel spațiu și nu în ultimul rând, cum se va încadra ea în arhitectura casei aducând, pe cât posibil, și un plus de valoare.
Scara poate deveni un element de atracție al unei case la fel ca o mobilă sau un obiect de design. Totul ține de imaginație, de calcul și de analize. Imaginația furnizează atracția, calculele și analizeze îți spun dacă rodul imaginației va fi util și sigur. Proiectarea specializată are mijloacele necesare pentru a verifica ipotezele și a le proiecta 3D. Astfel, fiecare ipoteză poate fi analizată alegând în final pe cea care îmbină cel mai bine funcționalitatea cu designul.
Toate aceste operații sunt însă consumatoare de timp. Timp în care un lucrator în lemn îl poate folosi pentru a face ceea ce știe cel mai bine – să lucreze lemnul. Externalizând proiectarea scării către o firmă specializată timpul de proiectare se va reduce, va fi aleasă cea mai potrivită și sigură variantă iar timpul salvat va putea fi folosit pentru o altă lucrare în lemn.
Aspecte ce trebuie avute în vedere când se alege tipul unei scări din lemn
În teorie, orice model de scară poate fi făcut în orice casă. Dar, doar în teriorie, pentru că în practică există aspecte care limitează opțiunile. Alegerea unui model trebuie să se bazeze pe câteva informații:
- diferența dintre cele două nivele. De exemplu, dacă distanța este sub 2,5 m se poate face o scară dreaptă iar dacă este peste 3 m se poate face o scară unghiulară, care se abate sub un anumit unghi de la linia dreaptă;
- spațiul pe care-l poate ocupa pe sol;
- greutatea scării și ce anume va trebui să susțină: contratrepte, balustradă, piloni, baluștri;
- dispunerea ferestrelor, a ușilor și a altor elemente importante care trebuie lăsate libere, evitarea obstrucționării intrărilor și a căilor de acces;
- poziția scării: În colț, de-a lungul peretelui, în centrul camerei.
Toate aceste informații vor conduce către un număr redus de opțiuni. Acestea, la rândul lor, trebuie analizate și calculate identificând varianta cea mai potrivită pentru proiectul analizat.
Cómo puede ayudarle Dipproject
Dipproject, firma specializată în proiectare scări din lemn, te poate ajuta cu tot procesul de proiectare, punând la dispoziție și modelele 3D pentru a le prezenta clientului. Proiectarea va porni de la informațiile pe care i le vei furniza în urma unor măsurători complete. Pentru a nu rata vreo informație importantă, vei primi de la Dipproject un formular cu datele necesare. Va fi suficient să completezi formularul. În baza acestor date vor fi făcute calculele și analizele din care vor rezulta modelele 3D prezentate clienților.
După ce vei avea acodul clientului, fiecare element al scării va fi procesat și vei primi datele în funcție de dotările din atelierul tau. Dacă ești adeptul prelucrărilor clasice, vei primi șabloane în mărime 1:1, cu toate detaliile notate pe ele, astfel încât să fie evitată orice greșeală. Vor fi indicate cu precizie locul găuririlor, al debitărilor sau al chertărilor. La final ele se vor potrivi perfect, reducându-se astfel timpul de lucru și pierderile de material.
Dacă atelierul este dotat cu CNC vei primi fișierele DXF și detaliile de producție pentru a le putea prelucra pe centrul de prelucrare. Ele vor fi adaptate în funcție de tipul CNC-ului – cu 3, 4 sau 5 axe. Și în acest caz se va simți economia de timp și material.
Pentru ca lucrurile să fie făcută corect și în timp cât mai scurt, fiecare trebuie să facă ceea ce știe cel mai bine și pentru care are pregătirea necesară. Este și cazul scărilor din lemn. Proiectarea și execuția scărilor sunt două operații diferite, fiecare necesitând cunoștințe și aptitudini și este bine să fie făcute de firme sau persoane specializate.
Añadir un comentario