Aplicação de adesivos

O livro "Adhesives in the furniture industry" está disponível em inglês

Edizioni Goliardiche, în colaborare cu Catas și Avisa-Federchimica (asociația italiană a producătorilor de adezivi), a publicat recent versiunea în limba engleză a cărții „Adezivii în industria mobilei”. Volumul, scris de Franco Bulian, directorul Catas și autor al mai multor publicații științifice în domeniu, oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra rolului adezivilor în lumea producției de mobilier și prelucrării lemnului.

Cartea, structurată în nouă capitole și cu peste 300 de pagini, explorează aspecte diverse, de la teoria legăturilor adezive până la aplicațiile practice în industrie. Sunt abordate subiecte precum aplicarea canturilor, substraturile, materialele de laminare, metodele de asamblare a mobilierului și clasificarea diferitelor „familii” de adezivi.

Industria mobilei a trecut prin transformări semnificative în ultimele cinci decenii, atingând o fază de maturitate. Această evoluție a creat noi relații între actorii din industrie, protagoniștii unei schimbări menite să optimizeze procesele prin „specializare”. Cunoștințele practice rezultă din interconectarea diferitelor domenii și materiale, între lemn și chimie, între PAL și formaldehidă, între lemn și adezivi pe bază de vinil, în căutarea constantă a „practicilor” care nu numai că oferă cele mai bune rezultate în ceea ce privește calitatea, dar iau în considerare și sănătatea mediilor de lucru și impactul asupra mediului.

Disponibilitatea acestei lucrări în limba engleză reprezintă un pas important pentru publicul internațional, oferind acces la o sursă valoroasă de informații, teste, verificări, perspective și îndrumări practice. Abilitatea autorului de a naviga cu ușurință între aspectele teoretice și practice dă naștere unui compendiu autentic despre legăturile adezive, care va fi cu siguranță util pentru mulți profesioniști din industrie.

Dan

Tive a oportunidade de trabalhar em diferentes departamentos. Assim, ganhei experiência em finanças, contabilidade, logística, vendas, operações e marketing. Sou um jogador de equipa e um jogador versátil. Sou um empreendedor, coordenei a venda de uma empresa de vernizes e tintas para madeira a uma multinacional. Em 2016 descobri o mundo digital, a edição e o marketing online. Desde então, tenho vindo a colocar online a minha experiência e competências acumuladas.

Adicionar comentário

Adicionar um comentário

Este sítio utiliza o Akismet para reduzir o spam. Saiba como são processados os dados dos seus comentários.

Categorias

Subscrever a newsletter

pt_PT_ao90Português (AO90)