Parchet

Bodenbelag für Weinfässer

Știți cum influențează butoiul de stejar gustul vinului? Așa și lemnul are de câștigat de pe urma vinului. Se produce o chimie, se leagă o frumoasă prietenie cu un schimb reciproc de arome, miresme și culori.

Maturarea vinului se face de obicei în butoaie de stejar, așa cum și pentru parchet este ales de multe ori tot Eichenholz. Ideea următoare reunește elementul comun – lemnul de stejar – și este una dintre cele mai frumoase și interesante idei de întrebuințare a butoaielor care ies din uz.

Mă refer la Herstellung von Parkett oder Bodenbelägen din lemnul de stejar provenit de la butoaiele de vin.

Culoarea profundă este rezultatul impregnării în lemn a vinului, în timpul învechirii lui.

holz_barique_würfel

Butoaiele, din regiunea Bordeaux, sunt atent selecționate pentru noua lor utilizare. O dată desprinse, scândurile sunt înmuiate în apă pentru o mai bună uniformizare a culorii. Scândurile sunt apoi lipite cu adeziv pe plăci de lemn și finisate cu lac transparent pentru protejarea suprafeței. Rezultă un parchet colorat natural cu o alternanță unică și sofisticată de nuanțe.

Holz_barique04

Și din vinurile americane iese un parchet frumos. VWF reușește să obțină culori puternice și spectaculoase din vinurile regiunii Napa Valley.

Iar pentru a evidenția originea și autenticitatea lemnului există și o variantă care scoate în valoare partea exterioară a butoiului.


Recomandare: Beți vinul și nu încercați pe pardoseala gata montată! Dacă aveți o casă mare veți avea nevoie de mult vin de vărsat pe jos sau dacă „parchetul” este laminat, nu veți reuși să faceți nici măcar o petișoară.

Holz_barique13

Guter Wein! Prost!

Anamaria

Anamaria verfügt über mehr als 15 Jahre Erfahrung im Bereich Marketing und Kommunikation für Unternehmen in der Möbelindustrie und im Einzelhandel. Vor ihrer Tätigkeit bei Ces Brands koordinierte sie die Marketingaktivitäten bei ICLA Romania.

5 Kommentare

Einen Kommentar hinzufügen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden.

Kategorien

Anmeldung zum Newsletter

Newsletter Freitagmorgen
Informationen und Ratschläge von Experten

de_DEDeutsch