Kunst&Kunsthandwerk

Nomadenkiste

De-a lungul evoluției noastre de la protozoare până la bipedul absorbit de internet pe care-l cunoașteți prea bine, organismele noastre s-au adaptat la condițiile de mediu în care s-au regăsit. Diversitatea la care suntem expuși astăzi este datorată aspirației omului de a avea o viață mai bună, deziderat pe care și l-a indeplinit prin activități nomade.

Evoluția tehnologică ne-a dat posibilitatea de a nu ne îndepărta foarte mult de locul natal, dar biologic, după milioane de ani de evolutie, încă păstrăm acest cod genetic care ne îndeamnă spre explorare.

În ultimii 10 ani am avut norocul de a parcurge aproape întreaga circumferință a Pământului, iar la fiecare drumeție am mai scos câte un element din bagaj pentru a-l optimiza. Cei din urmă 4 ani petrecuți în Shanghai m-au determinat să caut rezolvări problemei mutatului de ici-colo, păstrând gradul de confort la un nivel ridicat cu eficiență de transport maximă.

Astăzi (la aproape 1 an de la lansare) îmi face plăcere să vă prezint lucrarea designerului Stefan Juust. Se numește „The Travel Box” (traducere adaptată – cutia nomadului -) și ar putea acoperi nevoile oricărui drumeț.

Cutia este alcătuită din Holz și aluminiu, îmbrăcată într-o „cămașă” metalică. Are o greutate de 60Kg și ocupă un volum de aprox. 2 metri cubi (4m x 1.2m x 0.4m).

„În loc să cumpar Möbel nou la fiecare destinație – o abordare scumpă și nefavorabilă mediului – The Travel Box pune accent pe calitate, familiaritate și reutilizare. Pe durata întregii vieți, cutia va căpăta urmele locurilor prin care a fost și va deveni componenta esențiala a călătoriei” (Stefan Joust) (traducere și adaptare din engleză)


[PSFK]

Voi aveți vre-un articol de care nu vă puteți despărți niciodată când vă mutați?

Vlad

Er ist Architekt und Gründungsmitglied von Koob Hub. Er konzentriert sich auf Bauarchitektur, Innenarchitektur und virtuelle Realität. In den letzten 4 Jahren hat er Wohnkomplexe, einkaufszentrumähnliche Geschäftsräume und Bürotürme der Klasse A mit einer Höhe von 120-300 m für den chinesischen Markt entworfen. In seiner Freizeit ... haha, wem wollen wir etwas vormachen!? Vlad hat keine Freizeit.

Kommentar hinzufügen

Einen Kommentar hinzufügen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden.

Kategorien

Anmeldung zum Newsletter

de_DEDeutsch