Construirea cu lemn este preferată tot mai mult în toată lumea. Folosirea unui material regenerabil cu amprentă de carbon negativă, a lemnului industrializat cu proprietăți și rezistențe mult îmbunătățite comparativ cu lemnul brut, posibilitatea de a construi repede, eficiența energetică ridicată a caselor rezultate sunt doar câteva dintre motivele pentru care se construiește cu lemn în multe țări din Europa SUA sau Canada. Construirea rapidă, pe de o parte și realizarea construcțiilor eficiente energetic, pe de altă parte, sunt posibile datorită prelucrării și asamblării în fabrică a elementelor care compun o casă. Pentru ca aceste prelucrări să fie făcute cu exactitate, astfel încât îmbinările elementelor să fie perfecte, este nevoie de utilaje și echipamente performante. Este ceea ce propune Zusatzausrüstung – o gamă de utilaje flexibile, dinamice și de înaltă performanță, marca Biesse, pentru constructorii de uși, ferestre, scări sau case pe structuri din lemn.
Echipamente Biesse pentru producătorii de case
CLT (Brettsperrholz) este un material de construcție obținut prin încleierea mai multor straturi de lemn puse perpendicular unul peste celălalt. Cu el se construiește de ani buni în Europa și în lume, fiind folosit ca element structural al caselor. Proprietățile deosebite au permis folosirea lui la construirea unor clădiri de 10 etaje și chiar mai mult de atât. De ceva timp panourile de CLT au început să fie folosite și chiar fabricate în România.
Dacă CLT-ul este folosit timid, stâlpii și Leimholzbalken (glulam) sunt elementele de bază ale oricărei case pe structuri din lemn, iar elementele din lemn pentru acoperiș se folosesc indiferent dacă este o casă din lemn sau din materiale clasice (beton, cărămidă). Suprapunerea mai multor straturi de lemn pe aceeași direcție a fibrei – laminarea, cum se mai spune în producție – duce la obținerea unor elemente de construcție foarte rezistente, elastice și mult mai ușoare decât materialele obișnuite de construcție.
Toate aceste elemente se prelucrează în fabrică. Profilele pentru îmbinări, decupările pentru uși și ferestre în cazul pereților din CLT se fac în fabrică și necesită foarte mare precizie. Biesse propune pentru aceste tipuri de prelucrări CNC-urile UNITEAM. Sunt concepute special pentru industria de construcții, fiind robuste și fiabile. Prelucrarea se face cu rapiditate păstrând calitatea înaltă a produsului final, iar producătorul beneficiază de o creștere însemnată a productivității.
Die UNITEAM-Reihe umfasst mehrere Maschinen:
- UNITEAM CLT 400. Așa cum rezultă și din denumire, este dedicat prelucrărilor panourilor de CLT, având o structură rigidă care garantează absența vibrațiilor. Este dotat cu un sistem de fixare robust care asigură poziționarea corectă a piesei pe mașină.
- UNITEAM UT – a fost proiectat pentru prelucrarea panourilor de CLT sau a elementelor foarte lungi. Masa de lucru poate bloca elementul astfel încât se pot prelucra de la piese mici până la elemente de 24 m.
- UNITEAM E MIX – Este un CNC conceput pentru companiile mici și mijlocii. Poate fi personalizat în funcție de nevoile clientului. Pentru productivitate mărită CNC-ul poate fi dotat cu două stații de încărcare.
- UNITEAM RC – Este un CNC compact, ergonomic și flexibil datorită sistemului modular si a celor două stații de încărcare. Funcționează la viteze ridicate păstrând calitatea foarte bună a prelucrărilor. Designul modern asigură vizibilitate bună asupra zonei de lucru.
Informații detaliate despre toate aceste utilaje puteți gasi hier sau accesând site-ul accesoria-echipamente.ro.
Eficiența energetică a caselor depinde mult de calitatea ferestrelor și ușilor
Eficiența energetică a caselor, pierderile de căldură și reducerea consumului și a costurilor cu energia sunt preocupări ale vremurilor actuale. Pentru a atinge cerințele impuse la nivelul Comunității Europene casele vechi sunt izolate termic, iar cele noi se construiesc astfel încât să respecte anumite criterii. Însă pierderile de căldură nu au loc doar prin pereți, pardoseală și acoperiș. Degeaba există izoalție termică de 25 cm grosime în pereți și strat exterior izolant dacă ușile și ferestrele nu sunt corect construite și montate.
Pentru a reduce pierderile de căldură iarna și a împiedica aerul cald să intre în timpul verii se folosesc ferestre tip termopan. Ele se montează atât la casele noi cât și la cele vechi, fiind înlocuite cele clasice. Este primul pas în a reduce pierderile energetice. Ramele acestor ferestre sunt foarte diferite de cele care se foloseau în trecut. Este folosit lemn stratificat, mai stabil, mai gros și mai rezistent, se montează garnituri, iar sticla folosită are 2 sau 3 straturi. Pentru ca garniturile să etanșeizeze foarte bine și sticla să nu permită niciun fel de pierdere este nevoie de prelucrări delicate și precise. CNC-urile sunt utilajele perfecte pentru a face astfel de prelucrări.
În portofoliul Accesoria Echipamente există și CNC-uri Biesse dedicate prelucrării elementelor din lemn folosite la fabricarea ușilor și ferestrelor. Facem doar o scurtă prezentare, informațiile complete urmând să le descoperiți hier.
- UNITEAM CK – Este echipat cu o structură robustă pentru producția de uși, fiind destinat fabricilor medii și mari care au nevoie de flexibilitate, dar și de o soluție pentru a face față cerințelor proiectării moderne.
- Rover C – CNC-ul poate fi folosit atât pentru producția de mobilier, cât și pentru cea de elemente pentru uși, ferestre sau scări, indiferent de dimensiunile lor. Este proiectat pentru a lucra cu scule și agregate de mari dimensiuni, păstrându-și în același timp precizia și finețea.
- Winline 16 – Este un multi-centru pentru producția de uși și ferestre dedicat fabricilor medii și mici. Se pot lucra loturi mici și poate fi folosit pentru prelucrări dintre cele mai sofisticate.
Utilaje performante pentru care echipele tehnice Accesoria Echipamente oferă susținere modernă și profesionistă
Biesse este producătorul care ne-a surprins anul trecut cu Sophia-Plattform, care a adus conceptul Internet of Things în domeniul prelucrării lemnului. Cu ajutorul acesteia se poate face, la distanță, diagnosticarea, analiza și prevenirea erorilor utilajelor Biesse. Există o conexiune continuă și permanentă între utilajele Biesse din toată lumea și centrul de control, acest lucru permițând intervenția tehnică online, uneori chiar înainte ca beneficiarul să realizeze că s-a întâmplat ceva.
Echipa tehnică Accesoria Echipamente s-a pregătit alături de specialiștii Biesse, într-unul dintre laboratoarele lor, pentru a oferi soluții adaptate specificului producției fiecăruia dintre cei interesați. După multe ore de pregătire la sediul Biesse sunt pregătiți să ofere asistența necesară, atât în ceea ce privește modul de operare al utilajelor, cât și pentru rezolvarea eventualelor probleme. Beneficiind de toate facilitățile pe care le oferă platforma Sophia, asistența tehnică poate fi asigurată și online.
Kommentar hinzufügen