Pe 12 iulie 2016, de la ora 19.00 are loc vernisajul expoziţiei “Una nuova tendenza di vita”, curatoriate de Mihaela Ion, în cadrul Ethos House – Calea Floreasca 240B, Bucureşti.
Liliana Stoica, creatoarea brandului Deco-Box, prima din România care a integrat conceptul tablourilor 3D din lemn în decorarea birourilor, caselor, a venit cu provocarea înspre curatoarea Mihaela Ion, designerul Ciprian Manda şi Irina Alexandru, co-fondator al ceasului inteligent Vector Watch de a transforma recepţia Ethos House într-un spaţiu de cultură şi lifestyle. Situată lângă lacul Floreasca, Ethos House, este una dintre cele mai noi clădiri de birouri, care îmbină perfect designul elegant cu influenţe renascentiste şi inovaţia arhitecturală, fiind o clădire „verde” iconică.
"Una nuova tendenza di vita” este un eveniment menit să promoveze integrarea smart, într-un spaţiu business, a designului de obiect prin tablourile tridimensionale din mozaic lemn şi culori bold realizate de Liliana Stoica de la Deco-Box, smartwatch-urile Vector Watch, şi mobila arhitecturală de esenţă nobilă creată de Ciprian Manda de la Silva Artis.
Fiecare obiect are o poveste, o compoziţie diferită, dar toate au fost realizate de tineri vizionari, care provoacă la schimbare, la depăşirea barierelor standard, conservatoare, fie prin redefinirea decorului sau tehnologiei. Din iubire pentru neconvenţional şi cu un impuls pentru a redefini lifestyle-ul te invităm să fii printre primii alături de noi şi să beneficiezi de un nou trend ce presupune obiecte valoroase de autor şi tehnologie românească la standardele cele mai înalte .
Expoziţia unicat poate fi vizitată doar în perioada 12 iulie – 12 august, iar în cadrul vernisajului vor fi prezenţi iniţiatorii brandurilor expuse: Deco-Box, Silva Artis şi VectorWatch.
Intrarea în cadrul evenimentului este gratuită.
Hashtagurile evenimentului sunt: #lifestyle #wood # NTDL
Link FB: https://www.facebook.com/events/1765544957063286/
Parteneri media: Revista Atelierul, Căminul, Casa de Vacanţă, Dizainăr, Bookblog, Artivist, Fundaţia Calea Victoriei, Ceaşca de Cultură, Senso TV, Tonica.
Orologio vettoriale, ceasul inteligent cu rădăcini românești, se remarcă pentru autonomia bateriei de 30 de zile, nemaiînitâlnită pentru alte dispozitive din gama sa, compatibilitatea cu cele mai importante sisteme de operare (iOS, Android și Windows Phone), având totodată un aspect elegant și sofisticat. Fabricat din oțel inoxidabil cu finisaje rafinate și bine conturate, sistemul său de notificare permite utilizatorului să citească mesajele sau să respingă apelurile primite pe telefon cu o simplă mișcare din încheietura mâinii.
Deco-Box este povestea unei călătorii, căutarea unei pasiuni şi îmbrăţişarea chemării creative organice, ce se află în fiecare dintre noi!
Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, o îmbinare de vibrații și lumină, ne propunem să creăm o experienţă unică, tablouri tridimensionale ce au la bază bucăţi geometrice de lemn masiv şi culori contrastante, vesele – “La vita a tinte forti” sau mai bine spus: “Culori vii pentru o ambianţă veselă".
În septembrie 2013 este lansat Deco-Box, primul atelier de artă 3D pe lemn, un concept nou de design, format din Liliana – fondatoare şi tatăl său – sculptor şi restaurator de profesie.
Silva Artis – atelier de creaţie în lemn a fost lansat în 2011, ca o explorare paralelă a formelor şi materialelor. Ciprian Manda lucrează cu materiale noi, dar şi cu vechiul, spre a obţine o adâncime, o profunzime a experienţei spaţiului. Materialul brut, culorile puternice se combină cu îmbinări exacte.
Într-o lume a lucrurilor “made in China”, din materiale cât mai ieftine și din ce în ce mai artificiale se naște o nevoie de natural, de autentic.
Într-un spațiu umplut de cutii generice de depozitare, fără personalitate, se cere un echilibru, prin piese unicat, spectaculoase prin material și forme.
Mihaela Ion este co-fondatoare a proiectelor ”Revista Atelierul” şi “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs”, gestionate prin intermediul ONG-ului său, “Asociaţia Atelierul de Creaţie”. Are o vastă experienţă în organizarea de evenimente culturale în diferite oraşe din România: Bucureşti (ICR, Institutul Cultural Francez, Cinema Elvira Popescu), Cluj Napoca, Iaşi, Braşov, Timişoara. A fost bursiera grantului “Gabriela Tudor”, în Londra, la body>data>space, şi din 2015 este doctor în istoria artei.
Invitația este făcută! Începând de săptămâna viitoare până pe 12 august sunteți așteptați să vizitați această expoziție de design proaspăt și autentic.
Aggiungi commento