Idee per l'artigianato

Porta a sbarra in stile industriale

Toată lumea cunoaște celebrele uși de hambar cu sistem culisant, “barn door” dacă ne luăm după proveniența lor. Se apropia termenul, eu trebuia să mă mut și nu aveam uși în apartament. Nu aveam timp să le construiesc pe toate, dar mi-am păstrat un spațiu pentru una singură, cea pentru debara, celelalte fiind comandate. Accesul făcându-se printr-un hol destul de îngust nu era fezabilă o ușă clasică pe balamale, așadar am avut ocazia să-mi construiesc o ușă celebră, ușa de hambar, împreună cu sistemul de culisare.

progetto granaio usa marian moise

Nefiind nevoie de toc, dimensiunile ușii trebuiau să depășească golul atât pe laterale, cât și pe înălțime, cu câțiva centimetri.

Ușa propriu-zisă este un sandwich compus din trei straturi, două exterioare realizate din legno di abete rosso și unul interior dintr-un Compensato OSB 8 mm.

Cu măsurătorile finale ale ușii cunoscute am debitat placajul OSB la dimensiunea de 2100 x 700 mm. A urmat dimensionarea scândurii, fiind nevoie de 24 de bucăți 175 x 700 x 16 mm.

 

Având toate componentele pregătite a urmat partea de asamblare. Plăcile au fost lipite cu adeziv de placajul OSB, urmând partea de finisare. După o șlefuire prealabilă au urmat două straturi de baiț și unul de ceară, pentru protecție.

Partea de lemn terminându-se în mare aici, fiind urmată de cealaltă componentă a spectrului, fierul. Din acest moment s-a continuat cu fixarea platbandei pe structura de lemn a ușii și concepere sistemului de culisare.

progetto marian moise porta scorrevole per fienile

Întregul proiect îl puteți vedea qui.

 

Alte proiecte realizate de Marian Moise găsiți qui.

 

Marian Moise

Affascinato dall'intero spettro del legno, ingegnere elettronico e delle telecomunicazioni di giorno, falegname in erba nel tempo libero.

11 commenti

Aggiungi un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Categorie

Iscriviti alla newsletter

Newsletter venerdì mattina
Informazioni e consigli dagli esperti

it_ITItaliano