Prodotto del giorno

Olio per legno Kreidezeit, puro, privo di solventi e resistente.

Produsele de la Kreidezeit sunt foarte apreciate de cei care doresc să protejeze lemnul cu materiale naturale, fără adaosuri de lianți sau aditivi chimici. Un astfel de ulei natural este acest Ulei rezistent pur fără solvent. Lipsa solventului (terebentină) face ca uleiul să nu aibă miros fiind foarte potrivit pentru acoperirea pardoselilor în camerele de copii sau a jucăriilor din lemn. „Pur” din denumire înseamnă ca uleiul nu conţine solvent sau apă, fiind compus în exclusivitate din uleiuri şi răşini naturale care intră în lemn.

olio per legno senza solvente
Ulei rezistent fără solvent Kreidezeit

Uleiul rezistent pur poate fi folosit pentru tratarea suprafeţelor din lemn, plută sau piatră aflate la interior. Este foarte potrivit pentru tratarea suprafețelor expuse la solicitări, în special a pardoselilor, blaturilor de lucru (mese, piani di lavoro massicci folosite la fabricarea mobilierului de bucătărie), mobilierului, ușilor interioare, a grinzilor, stâlpilor și placărilor interioare.

Proprietățile care-l fac atât de special sunt:

  • nu conţine solvenţi sau apă. Se folosește în proporție de 100%, fără să existe compuși organici volatili sau alt tip de solvenți care să se evapore. Pierderile sunt legate numai de modalitatea de aplicare;
  • este consistent, fiind suficientă o singură aplicare. Numai în cazul în care lemnul este foarte uscat poate fi necesar și al doilea strat;
  • se absoarbe foarte bine în profunzime datorită conținutului de olio di lino;
  • conferă proprietăți antistatice lemnului uleiat;
  • este transparent, cu o ușoară nuanţă de miere foarte plăcută;
  • ușor de aplicat și de reparat în cazul apariției unor defecte de suprafață;
  • rezistent la transpiraţie şi salivă conform DIN 53160;
  • potrivit pentru tratarea jucăriilor pentru copii (conform standardului DIN EN 71);
  • nu formează peliculă, deci nu există pericolul apariției crăpăturilor;
  • protejează foarte bine la umiditate, apa alunacând de pe suprafețele uleiate;
  • lipsa peliculei face ca pe pardoselile finisate cu acest ulei să nu existe risc de alunecare.

Aplicarea este foarte simplă si poate fi făcută cu pensula, cârpa, trafaletul sau cu mașina cu valțuri. Cele mai potrivite pensule sau role sunt cele cu părul scurt. Se aplică pe lemnul curat și șlefuit cu hârtie abrazivă cu granulația 150-180 sau cu bureți medii. După aplicare sa lasă ca lemnul să absoarbă 20-30 min. Dacă temperatura este mai mare de 20ºC timpul se reduce la 10-15 min. După acest timp se șterge surplusul, cu mișcări circulare energice, cu o cârpă curată de bumbac. Ștergerea surplusului este obligatorie pentru a nu avea suprafețe lipicioase. Se obțin suprafețe cu un aspect mat mătăsos.

olio naturale

Dacă considerați că mai este nevoie de un strat îl aplicați în aceleași condiții. Aplicarea se poate face după min.24 de ore de la aplicarea primului strat. Nu este nevoie de levigatura tra gli strati, dar o puteți face dacă vi se pare că fibra lemnului este ridicată iar suprafața nu este plăcută la atingere. În cazul aplicării stratului al doilea cantitatea absorbită va fi mult mai mică.

Cantitatea necesară pentru un strat este cuprinsă între 50 și 80 g/m², fiind dependentă de tipul lemnului și cât este de uscat (umiditate).

Protecția maximă a suprafețelor sa obține la o lună după aplicarea tratamentului. De aceea se recomandă ca în această perioadă să se evite supunerea suprafețelor la acțiuni mai dure. Uleiul este suficient pentru protecția suprafețelor, dar dacă se dorește o protecție suplimentară se poate folosi cera. Pentru curățarea suprafețelor uleiate sau ceruite se poate folosi soluție de săpun de Marsilia.

După aplicare, uneltele folosite pot fi curățate cu ulei din balsam de terebentină și apoi cu soluție de săpun de Marsilia. Cârpele sau pensulele trebuie ținute în apă pentru că pot prezenta fenomenul de autoaprindere. Acest fenomen este specific tuturor uleiuri și solvenților derivați din petrol.

Link al negozio: Ulei rezistent pur fără solvent

Mihaela Radu

Mihaela Radu è un ingegnere chimico ma ha una passione per il legno. Lavora nel settore da più di 20 anni e la finitura del legno è ciò che l'ha definita in questo periodo. Ha acquisito esperienza lavorando in un istituto di ricerca, nella propria azienda e in una multinazionale. Vuole condividere continuamente la sua esperienza con chi ha la stessa passione, e non solo.

Aggiungi commento

Aggiungi un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Categorie

Iscriviti alla newsletter

Newsletter venerdì mattina
Informazioni e consigli dagli esperti

it_ITItaliano