Arte e Artigianato

Cucchiai unici in legno duro

Giles Newman sculptează linguri din lemn folosind metode tradiționale, unelte de mână și lemn de pe pământurile lui proprii. Spun linguri din lemn observându-le forma, dar lingurile lui arată ca niște mici opere de artă.

Nicidecum nu este exclusă utilizarea lor în bucătărie pentru că sunt gândite ca linguri și tratate special cu ulei natural. Dar, modelele lui sunt deosebite, iar cele foarte delicate merită mai mult a fi protejate decât supuse unei utilizări cotidiene.

Chiar și atunci când își propune să sculpteze o lingură simplă nu rezistă tentației  de a complica puțin designul și de a crea ceva mai complex. Este impresionant cum reușește să creeze linguri atât de fine și delicate sculptând un lemn tare cu toporișca și cuțitul.

Lucrează aproximativ trei zile la o bucată de quercia, betulla o acero ca să creeze o lingură unicat.

spoon_16
Lingură din lemn de stejar cu frunze de iederă
spoon_14
Începutul unei frunze
spoon_13
Seria de linguri frunză
spoon_17
O bucată de stejar pentru lingura cerb
spoon_3
Intenția se vede – urmează lingura șarpe
spoon_6
Face numai linguri din lemn originale

Mai multe modele pot fi văzute în site-ul lui personal și dacă vă interesează să cumpărați sau doar să le vedeți valoarea intrați în pagina lui de magazin. Susține că nu revine asupra modelelor pentru ca fiecare dintre ele să rămână unicat.

Dacă vă plac lingurile de lemn, la Campulung Moldovenesc este Museo dei lingotti di legno, un loc plin de istorie pe care familia Mateescu vă așteaptă să îl vizitați.

Fonte: gilesnewman.com

Fonte: etsy.com

Anamaria

Anamaria ha oltre 15 anni di esperienza nel marketing e nella comunicazione per aziende del settore dell'arredamento e della vendita al dettaglio. Prima di entrare in Ces Brands ha coordinato le attività di marketing di ICLA Romania.

Aggiungi commento

Aggiungi un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Categorie

Iscriviti alla newsletter

Newsletter venerdì mattina
Informazioni e consigli dagli esperti

it_ITItaliano