Cosa sono i riffles?
Riflajele sunt ansambluri de șipci paralele din lemn sau materiale compozite care au un rol decorativ – acela de a separa două spații sau de a acoperi o anumită zonă – sau practic – de a limita sau spori cantitatea de lumină care vine dinspre geam. Riflajul de lemn este evident căutat datorită calităților recunoscute ale lemnului.
Construirea pereților despărțitori din elemente de lemn sau decorarea pereților cu panouri din șipci conferă un aer rafinat și elegant unui spațiu interior. Deși acest gen de amenajări interioare pare foarte modern, riflajul a apărut în designul interior încă de la mijlocul secolului trecut. Este o alegere rafinată pe care o găsim adesea în hoteluri de lux sau case de designer. Nu este un mod de amenajare prea frecvent întâlnit în locuințe. Un perete din riflaje de lemn poate deveni punctul focal al unei încăperi, un accent care poate da o linie modernă, clasică sau elegantă întregii locuințe.
Riflajele în designul interior
Lamelele din lemn sunt un dispozitiv comun în arhitectura contemporană. Folosite de obicei ca pereți, elementele de lemn paralele și distanțate permit luminii și aerului să treacă, delimitând spațiul într-un mod discret și fluid. Riflajele din lemn cu lamele deschise separă subtil diferite zone fără a bloca complet vederea. Efectul este o energie care curge liber și o senzație de confort în spațiul respectiv.
Delimitarea nu este singurul rol al riflajelor. Plasate pe perete sau pe tavan reprezintă un element de decor inedit. Frumusețea caldă a lemnului este naturală și primitoare. Lemnul induce în locuință senzația de calm, iar modul cum este finisat face ca spațiul respectiv să pară rustic sau modern, rugos sau fin, delicat sau robust.
Riflajele de lemn pot fi orizontale sau verticale. Pentru delimitare se aleg în special cele verticale pentru senzația de spațiu și înălțime imprimată locului. Ele sunt astfel realizate încât niciun element orizontal să nu fie vizibil. Riflajele decorative aplicate pe perete pot contribui la izolarea fonică a spațiului. Sunt producători che realizzano tali pannelli, gli elementi in legno vengono fissati su un supporto fonoassorbente. Essendo montata a parete, la staffa è praticamente invisibile e si confonde con la parete.
Motivi per installare una parete con finiture in legno
Există multiple motive, atât estetice, cât și funcționale, pentru a adăuga un perete din riflaje de lemn în locuință. Poate ajuta la rezolvarea problemelor legate de intimitate sau iluminat și este o modalitate excelentă de a adăuga caracter și farmec casei, fără a sacrifica lumina sau a bloca privirea. Aceste structuri elegante reprezintă un mod interesant și contemporan de a defini spațiile dintr-o casă, funcționând bine cu multe stiluri de decor. Mai jos, doar câteva idei de folosire a riflajelor.
Delimitarea unui mic spațiu, ascunderea lui pentru a crea intimitate. Un riflaj poate delimita spațiul de intrare de restul livingului. Cu ajutorul lui poate fi delimitat un spațiu de studiu sau de lectură în dormitor sau living sau poate fi ascuns accesul către camerele tehnice sau de depozitare.
Înlocuitor pentru balustrada scării. Folosirea riflajelor ca balustradă pentru scări este din ce mai întâlnită în designul interior. Este o modalitate excelentă de a camufla scările cu ajutorul riflajelor sau dimpotrivă, de a le pune în evidență. Folosirea elementelor din lemn creează un punct focal interesant și crește siguranța pentru cei ce folosesc scara. Cu un riflaj decorativ în loc de un perete solid ajunge mai multă lumină pe o casă a scării întunecată.
Separare una stanza grande. Fie că aveți un living foarte mare sau locuiți într-o garsonieră, riflajele vă pot ajuta la definirea zonelor. În cazul livingului, poate fi separată zona de bucătărie sau cea pentru masă (dinning) de zona pentru odihnă și activități recreative. În cazul garsonierei, un riflaj bine realizat poate separa zona de dormitor de restul spațiului sau poate crea o zonă de studiu bine delimitată.
Realizarea unui perete original, un punct de atracție. Riflajul poate fi o modalitate artistică de a decora interiorul. Lamelele din lemn creează modele de lumină și umbre interesante și sunt, în general, inedite într-o casă. Plasate pe perete, riflajele devin modele atractive prin modul cum sunt așezate sau culorile folosite pentru vopsirea lemnului. Folosind esențe nobile (noce, palisandro) o esotico spațiul capătă eleganță și prețiozitate.
Realizarea unui obiect de mobilier inedit. Riflajul poate fi folosit pentru a face un cuier, un suport pentru televizor, o tăblie pentru pat sau polițe utile în baie sau bucătărie. Pot fi folosite ca suport pentru un perete verde, cu plante de apartament sau pentru a ascunde caloriferele. Ține doar de imaginația și personalitatea fiecăruia.
Riflajele sunt o alegere foarte inspirată și pentru decorarea exteriorului casei și mai ales, pentru realizarea elementelor de umbrire. Dar despre ele, într-un alt articol.
Aggiungi commento