Mașini și Scule

Arborele de rindeluire elicoidal Silent–Power® face diferența atunci când investești într-o mașină de îndreptare și rindeluire la grosime

Arborele de prelucrare elicoidal Silent-Power® oferă avantaje tehnice și economice care fac diferența de fiecare dată. Rezultatele perfecte de rindeluire, operarea silențioasă, durata de viață de 20 de ori mai mare a cuțitelor și consumul redus de energie sunt câteva dintre avantajele pe care acesta le oferă producătorilor de mobilă din lumea întreagă.  

Arborele Silent-Power® este o inovație Felder Group, unică în lume.

Silent-Power Felder

 

În cei peste 60 de ani de experiență și tradiție în producția de utilaje pentru producția de mobilă, Felder Group a dovedit nu numai că poate produce utilaje de calitate, ci că este și una dintre cele mai inovatoare firme din acest domeniu. Numeroasele inovații, patentate și premiate de-a lungul anilor, sunt o dovadă a angajamentului inginerilor austrieci în livrarea de soluții de calitate pentru mobilă de calitate.  

Apreciat de producători din toată lumea pentru precizia de prelucrare și pentru durata mare de utilizare, arborele de rindeluire elicoidal Silent-Power® a devenit una dintre cele mai cunoscute inovații ale Felder Group pentru segmentul de utilaje clasice.  

Inginerii Felder au creat o soluție unică în piață care nu doar să ofere precizie de prelucrare, ci și economie de timp, costuri reduse de întreținere, zgomot redus de operare și durată mare de viață. Nu întâmplător, Silent-Power® beneficiază de garanție de 3 ani.  

Silent-Power® este o inovație brevetată de Felder Group care se regăsește doar pe mașinile de îndreptare și rindeluire la grosime din portofoliul Felder Group.

Arborele de prelucrare elicoidal Silent-Power® oferă avantajele tehnice și economice care fac diferența de fiecare dată:    

  • Obții suprafețe perfect plane, fără efect de vălurire datorită dispunerii elicoidale a cuțitelor. 
  • Economisești bani și timp datorită cuțitelor cu 4 muchii tăietoare cu durată de viață de 20 de ori mai mare decât a cuțitelor clasice. 
  • Vei avea zgomot mai redus în atelier pentru că arborele generează cu 50% mai puțin zgomot decât arborii clasici de rindeluire.  
  • Ai un volum redus de colectare a rumegușului datorită dimensiunilor reduse ale așchiilor rezultate din prelucrare. 
  • Ai costuri de energie mai mici datorită acțiunii de tăiere prin forfecare.   
  • Beneficiezi de 3 ani garanție prin programul de garanții extinse G+.  

⇒ Obții suprafețe perfect plane: dispunere elicoidală a cuțitelor   

Prin dispunerea elicoidală a cuțitelor pe arbore, așchierea se realizează treptat, iar această acțiune împiedică apariția efectului de vălurire pe suprafața rindeluită. Cu arborele Silent-Power® obții rezultatele de care ai nevoie în îndreptarea și rindeluirea la grosime a pieselor, astfel încât vei investi mai puțin timp și efort în etapa de șlefuire.

Cu arborele Silent-Power® obținerea suprafețelor plane fără efect de vălurire este garantată.

 

⇒ Economisești bani și timp: cuțite cu 4 muchii tăietoare cu durată de viață de 20 de ori mare    

Cuțitele arborelui Silent-Power® au un ciclu mai lung de utilizare pentru că sunt realizate dintr-un material foarte rezistent (carbură de tungsten) și au 4 muchii tăietoare, ceea ce oferă o durată de viață de 20 de ori mare decât cea a cuțitelor clasice (lame standard HSS). Atunci când una dintre muchiile tăietoare ale cuțitelor se uzează, ai la dispoziție încă trei muchii pe care le poți folosi înainte de a înlocui complet cuțitele.

Silent-Power
Cuțitele arborelui Silent-Power® sunt realizate dintr-un material foarte rezistent – carbură de tungsten – și au 4 muchii de tăietoare.

 

⇒ Beneficiezi de o operare silențioasă: zgomot redus cu 50% comparativ cu arborii clasici  

Arborele de rindeluire elicoidal brevetat de Felder Group nu poartă întâmplător numele Silent-Power®. Acesta generează un nivel de zgomot cu 50% mai redus față de arborii clasici de rindeluire. În contextul în care zgomotul din atelierele de tâmplărie și fabricile de mobilă reprezintă un factor de risc pentru sănătatea și securitatea muncii, nivelul redus de zgomot contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru operatori. 

În materialul video de mai jos vei vedea o comparație între prelucrarea cu arborele Silent-Power® și prelucrarea cu un arbore clasic cu 4 cuțite tăietoare, inclusiv demonstrație pentru nivelul de decibeli.

⇒ Economie chiar din prima zi: așchii mai mici, volum mai mare de colectare    

Un alt avantaj al dispunerii elicoidale a cuțitelor cu 4 muchii tăietoare este că suprafața de contact a fiecărui cuțit în parte cu materialul de prelucrat este redusă și astfel rezultă așchii de dimensiuni mai mici decât la prelucrarea cu un arbore obișnuit. Așchiile mai mici sunt mai ușor de aspirat și ocupă mai puțin loc în sacul exhaustorului. Astfel, câștigi timp în prelucrare pentru că schimbi mai rar sacii exhaustorului și economisești spațiu de depozitare pentru rumeguș.

Din rindeluirea cu Silent-Power® rezultă așchii de dimensiuni mai mici decât din prelucrarea cu un arbore obișnuit.

 

⇒ Costuri mai mici: reducerea consumului de energie cu 20% 

Printre avantajele majore ale arborelui elicoidal Silent-Power® se numără și consumul redus de energie. Acțiunea de așchiere se realizează prin forfecare ceea ce generează un consum al energiei electrice cu 20% mai mic față de alți arbori de prelucrare.  

Vezi în materialul video de mai jos o demonstrație a consumului de energie a arborelui Silent-Power® comparativ cu un arbore obișnuit.

⇒ Schimbare simplă a cuțitelor: tensionare simplă și rapidă 

Schimbarea cuțitelor se realizează simplu, cu ajutorul unei șurubelnițe. Pentru fixarea mai rapidă și sigură, poți folosi o șurubelniță dinamometrică. Aceasta cuprinde sistem cu clichet reglat precis pentru strângerea optimă a cuțitelor fără a deteriora șuruburile de fixare.

Șurubelniță dinamometrică cu sistem cu clichet reglat precis pentru strângerea cuțitelor.

 

Pentru că știm cât de mult contează recomandările avizate, vezi AICI ce spun tâmplari și producători de mobilă din România care lucrează cu Silent-Power®, cum îi ajută în producție utilajele Felder Group pentru îndreptare și rindeluire la grosime cu arbore elicoidal. 

Convinge-te AICI de diferențele care contează. Dacă ești interesat de un echipament pentru îndreptare – rindeluire la grosime cu arbore Silent-Power®, intră în legătură cu unul dintre consultanții Felder Gruppe România.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână