Mașini și Scule Utilaje Producție Mobilier

Cu buget de Start-Up Nation utilezi tot atelierul

Utilajele Holzmann, distibuite de Danibrum, pot fi alegerea potrivită pentru cei ce vor să înceapă o afacere în domeniul prelucrării lemnului sau al producției de mobilier din panouri derivate din lemn (PAL, MDF). Sunt utilaje de dimensiuni reduse, simple și ușor de manevrat, destinate atelierelor de tâmplărie și pasionaților de lucru cu lemnul. Gama este completă și include toate mașinile de prelucrare a lemnului necesare unei afaceri de dimensiuni mici sau medii.

atelier holzmann utilaje danibrum

Start-Up Nation este un program național prin care o nouă afacere poate primi finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei. La prima vedere pare o sumă mare, dar când trebuie să dotezi atelierul cu toate utilajele necesare unei activități de producție, poate deveni insuficientă. Poți, însă, cu utilaje Holzmann. Danibrum ne asigură că prețurile utilajelor sunt competitive și special gândite pentru a se încadra în suma propusă de proiect. Asta nu înseamnă că nu-ți poți dota atelierul și dacă ai găsit alte surse de finanțare sau te bazezi pe capitalul propriu.

Utilaje Holzmann pentru dotarea completă a unui atelier pentru fabricarea mobilei

Îți poți utila complet atelierul cu utilaje Holzmann, fie că vrei să produci mobilier din PAL, fie din lemn masiv. Ai de ales de la mașini de îndreptat și rindeluit, mașini de prelucrat pe 4 fețe sau ferăstraie circulare cu masă, până la scule de mână, accesorii și consumabile. Utilajele pot fi găsite pe site-ul – holzmann-utilaje.ro – unde sunt afișate și prețurile.

De exemplu, pentru un atelier de producție mobilier din PAL, un minim necesar ar fi circularul cu incizor FKS400VF3200 (7.243 euro), mașina de aplicat cant KAM215EPS (12.183 euro), 2x sisteme de exhaustare ABS3880 (2 x 419 euro) și o mașină de găurit pentru balamale BBM35PNEU (839 euro). Calculând vedem că suntem foarte puțin peste 100.000 lei, așa că rămân bani suficienți și pentru un compresor (Atmos E.50), scule de mână (Festool sau Makita) și accesorii.

Din experiența Danibrum, cele mai achiziționate utilajele prin proiectele de finanțare au fost mașina de cant KAM215EPS și circularul de formatizat cu masă mobilă și incizor FKS305VF3200. Raportul foarte bun calitate-preț, fiabilitatea și ușurința în utilizare au fost factorii care au determinat achiziția.

Avantajele utilării atelierului doar cu utilaje Holzmann sunt service-ul centralizat pentru întreaga linie de producție și posibilitatea de achiziționare online a accesoriilor (pânze, burghie, freze, benzi abrazive, etc). Puteți cumpăra accesoriile direct de pe site-ul holzmann-utilaje.ro. Oricând aveți nevoie de consultanță, telefonic sau prin email, echipa Danibrum vă stă oricând la dispoziție.

atelier holzmann utilaje danibrum

Cu utilaje Holzmann pot fi dotate complet și ateliere pentru producerea scărilor, jucăriilor sau altor obiecte din lemn

Nu toți vor să facă mobilă din panouri de PAL sau MDF. Unii sunt pasionați de lemnul masiv și prelucrarea lui. Fabricarea jucăriilor sau a unor obiecte de decor, a scărilor din lemn, a stupilor din panouri de masiv sau a unor componente de mobilier (cornișe, picioare, rame) sunt idei care pot deveni afaceri de succes.

Gasiți utilaje în gama Holzmann și pentru astfel de activități. Cei ce vor să facă panourile din lemn masiv pot achiziționa presa VSTR3000, iar pentru îndreptarea și rindeluirea lor pot alege utilajele din gamele HOB sau AHM. Mașinile de găurit și mortezat din gama LBM (STM26S), circularele pendulare sau mașinile de prelucrat pe 4 fețe sunt și ele necesare când prelucrezi lemnul masiv. Oferta Holzmann este competă, tu trebuie doar să alegi combinația cea mai potrivită pentru activitatea pe care o desfășori.

Dacă planul este să faci piese ce au nevoie de prelucrări avansate și atenție la detalii mai mult ca sigur va trebui să treci la nivelul următor. Vei avea nevoie de utilaje mai sofisticate care să asigure, atât prelucrări foarte precise, cât și repetabilitatea lor. Pentru acest gen de activitate, Danibrum recomandă routere CNC marca proprie sau marca Lohmeyer, recunoscută internațional.

Avantajele combinațiilor de utilaje provenite de la producători din portofoliu sunt flexibilitatea și ușurința în crearea unui pachet complet și productiv. Instalarea și asistența tehnică este oferită tot de Danibrum ceea ce asigură continuitate și dă siguranță în exploatare. Un exemplu de astfel de combinatie este circularul Lohmeyer FKS320IQ și mașina de cant Holzmann KAM215EPS pentru care mulți dintre clienții Danibrum au optat.

atelier nolzmann utilaje danibrum

Experiența Danibrum, utilă pentru cei ce-și doresc să achiziționeze fonduri prin Start-Up Nation

Încă de la începutul programului Start-Up Nation, Danibrum i-a susținut pe cei dornici să pornească o afacere în domeniul prelucrării lemnului, ajutându-i să facă cele mai bune alegeri de utilaje pentru tipul de activitate ales.

„Noi oferim consultanță precisă și focusată exact pe tipul de activitate vizat. Experiența celor 23 de ani în domeniu ne ajută să avem răspunsuri la cele mai dificile și detaliate întrebări. Avem de la clienți care produc obiecte handmade, jucării etc, până la cei care produc mobilier de serie, industrial. Acoperim 100%  nevoile oricărui tip de activitate. Oferim punere în funcțiune profesionistă, inițiere în lucrul cu utilajele și soluții la probleme apărute după achiziționare, totul pentru buna funcționare a echipamentelor.”- ne-a spus Robert Colpoș, de la Danibrum.

Tot ce aveți nevoie pentru a primi asistență este un proiect și un plan de afaceri. Cu asta nu vă poate ajuta niciun distribuitor de utilaje. Trebuie să știți ce anume intenționați să faceți, cărei piețe vă adresați, de câți oameni aveți nevoie, unde vă veți desfășura activitatea și alte astfel de informații. Pentru a face planul și proiectul puteți apela la serviciile unei firme de consultanță pentru proiecte nerambursabile sau, pentru a reduce costurile, le puteți face singuri. Danibrum vă poate ajuta cu „tips & tricks”, așa cum spune Robert, pentru a eficientiza procesul pe partea de echipamente și accesorii.

Când începeți o activitate în domeniul mobilei, al lemnului și derivatelor lui, este recomandat să știți ceva despre utilajele de bază pe care le veți folosi. De la distribuitorul de utilaje veți primi toate informațiile legate de mașina vândută, veți fi ajutați să vă familiarizați cât mai repede cu modul de lucru, dar cel puțin la nivel teoretic, trebuie să știți ce fac acele utilaje. Nu vă așteptați să primiți noțiunile de bază și nici garanția că afacerea ale cărei baze le puneți va merge bine. Nimeni nu vă poate garanta succesul indiferent cât de performante sunt utilajele. Documentați-vă, testați piața, învățați din experiența altora, aflați cât mai multe despre activitatea pe care vreți să o începeți. Nu porniți de la ideea că banii sunt gratis și n-aveți ce pierde. Va veni momentul când va trebui să vă susțineți afacerea din ce produceți.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian