Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 al capitalei, a anunțat în această dimineață pe Facebook începutul unei campanii de plantare de copaci în acest sector. Este genul de știre pe care am vrea să o difuzăm în fiecare zi, să anunțăm că peste tot în țară se plantează copaci și se fac împăduriri. Chiar vă încurajăm pe toți cei ce aveți informații verificate despre astfel de acțiuni să ne anunțați, iar noi vă promitem că le vom promova.
Postarea este una documentată, primarul explicând de ce a ales această perioadă a anului pentru plantare:
”Cel mai indicat moment pentru plantare este perioada de repaus vegetativ, acea fază din ciclul anual al plantelor în care activitatea metabolică a acestora este minimă. Plantarea în perioadă de repaus asigură arborelui nou plantat timp pentru dezvoltarea corespunzătoare a rădăcinilor până la pornirea acestuia în vegetație.
La speciile foioase (FRASIN, TEI, ARȚAR, etc), plantarea se face din toamnă, după începerea căderii frunzelor (în cazul speciilor cu frunze caduce), până în primăvară, înainte de înmugurit. Plantarea se poate face și în timpul iernii, dacă temperatură este de peste 5℃, iar solul nu este înghețat.”
Speciile ce urmează a fi plantate sunt frasin, salcâm japonez, tei și arțar. Frasinul va fi plantat pe aliniamentul străzilor și bulevardelor, celelalte specii urmând să ajungă în parcurile sectorului. Pentru a nu avea probleme cu aclimatizarea lor au fost contactați horticultori care au studiat inclusiv solul din locurile unde armează să fie plantați arborii. Specialiștii au fost cei care au recomandat și speciile alese, unul dintre criterii fiind creșterea și dezvoltarea rădăcinilor astfel încât să nu fie distruse trotuarele.
”O problemă este calitatea solului, în special în alveolele de pe bulevarde. Pământul este contaminat, acid și reprezintă principala cauză pentru care plantările anterioare au eșuat. Ne-am pregătit pentru a aduce sol fertil din afara Bucureștiului. Deoarece am angajat horticultori, știm că trebuie să plantăm specii ale căror rădăcini merg în pământ pe verticală și nu pe orizontală ca peste ani să strice trotuarele.”
Avem mare nevoie de plantări și împăduriri care să asigure oxigenul și filtrarea aerului, dar și materia primă pentru o industrie importantă a economiei. Fiecare astfel de acțiune este un plus în acest sens și nu trebuie ignorată. Așa că, anunțați-ne ori de câte ori o companie, o organizație sau un grup de oameni au astfel de inițiative. Promitem să-i facem vedete.
Postarea lui Ciprian Ciucu aici
Adaugă comentariul