BIFE-SIM 2021 s-a încheiat, participanții au revenit acasă și au făcut bilanțul. Printre cei care se consideră câștigători în urma participării la târg este și echipa WoodMatic. Au afirmat acest lucru la târg, au spus-o și după aceea. Pentru WoodMatic miza era, poate, chiar mai mare decât pentru ceilalți distribuitori de utilaje, fiind prima participare în această calitate. Faptul că în stand au fost utilaje diverse pe care s-au făcut demonstrații live, că au avut zilnic vizitatori interesați, că echipa tehnică a trecut cu bine botezul primului târg, că unele utilaje au plecat la beneficiari chiar din târg, că s-au încheiat contracte pentru livrări în anul în curs demonstrează că obiectivele au fost atinse.
BIFE-SIM 2021 privit prin prisma WoodMatic
L-am întrebat pe Radu Munteanu, directorul de vânzări al firmei, cum s-a văzut BIFE-SIM 2021 din standul WoodMatic:
”Deși Bucureștiul se confrunta cu o incidența de peste 5 la mie la momentul târgului, oamenii au venit, au arătat că sunt interesați să vadă utilajele, să le testeze. Deși târgul a fost unul mic, noi ne-am bucurat de o reală apreciere a vizitatorilor care ne-au lăudat pentru modul in care ne-am prezentat. E adevărat că fluxul de vizitatori a fost ceva mai redus, însă ne-am bucurat de vizitatori din Oradea, Hunedoara, Suceava, Iași, practic din toate colțurile țării. ”
Ca mulți alții și WoodMatic a avut la început îndoieli în ceea ce privește participarea. Criza sanitară făcea evenimentul nesigur, atât din punct de vedere al vizitatorilor, cât și al desfășurării efective. Dar au riscat și au acceptat provocarea.
”Acum, după târg, putem spune că am făcut foarte bine că am participat. BIFE SIM 2021 a fost un real câștig pentru WoodMatic. Datorită lui ne-am făcut și mai cunoscută prezența în industrie, în piață, am creat legături solide cu clienții, am putut demonstra calitatea produselor, am stabilit contacte și nu în ultimul rând, am vândut.
Lipsa celorlalți competitori din piață a contribuit într-o oarecare măsură la succesul nostru. Nu, nu ne este frică de concurență! Știm calitatea produselor noastre și ne putem bate de la egal la egal cu toți furnizorii de utilaje din piață. Iar în ce privește raportul calitate/preț, nu avem egal. Lipsa competitorilor a făcut însă ca cei interesați să ne aloce mai mult timp, să se convingă de calitatea utilajelor, de priceperea noastră și de faptul că pot avea în WoodMatic un partener serios care livrează nu doar utilajul ci și instalarea și asistența tehnică necesară.”
Linii complete pentru fabrici medii și mari
WoodMatic oferă o gamă largă de utilaje pentru prelucrarea lemnului și a panourilor derivate. La târg au prezentat utilaje considerate esențiale pentru producătorii de mobilier din PAL și MDF – circulare de debitat, mașini de aplicat cant, CNC de găurit. S-au adresat atât producătorilor mici și mijlocii, cât și marilor jucători din industrie. În stand au putut fi văzute la lucru circularul cu masă mobilă sau cel de debitat în pachet, mașina de aplicat cant cu minimum de grupuri de lucru, dar și cea cu grupuri pentru o prelucrare mai avansată. O descriere succintă a utilajelor care au fost prezente în stand găsiți aici.
Având în vedere dezvoltarea rapidă și continuă a tehnologiilor digitale nu este de mirare că a existat un interes deosebit pentru utilajele asistate de calculator. CNC-ul de găurire pe 6 fețe WDMAX DN-612MHS, circularul de formatizat în pachet WDX-832C și routerul CNC WM-1325ATC au atras cei mai mulți vizitatori. Demonstrațiile live au dus chiar la vânzarea celui din urmă, acesta plecând direct din târg la o firmă din Prahova. Un alt utilaj vândut direct din târg a fost mașina de aplicat cant WD-323JS care a ajuns în Pantelimon, Ilfov.
KDT-WDMAX, un brand puternic în continuă dezvoltare
WoodMatic distribuie în România utilaje WDMAX, marcă a grupului KDT Machinery, unul dintre cei mai puternici producători de utilaje pentru industria de mobilă. Cunoscutul producător asiatic a anunțat de curând începerea construirii unei fabrici dedicată utilajelor controlate de calculator. Fabrica, cu o suprafață efectivă de 160000 m², va fi una dintre cele mai mari capacități de producție din lume pentru CNC-uri utilizate la fabricarea mobilierului. Se preconizează ca lucrările de construcție să se încheie în 2023, an în care va începe și producția efectivă. Investiția este parte a unui vast plan de dezvoltare pe termen lung care urmărește specializarea avansată a fiecărui centru de producție pentru a permite inovarea și introducerea celor mai noi și inteligente tehnologii. Noua fabrică va avea capacitatea de producție de 10.000 CNC-uri anual.
Reprezentanții WoodMatic vorbesc întotdeauna cu mândrie despre marca pe care o reprezintă, despre performanțele deosebite ale utilajelor și despre raportul foarte bun calitate/preț. Încă de la lansarea pe piață ce a avut loc anul trecut, Ciprian Iacob, directorul general al companiei, a vorbit despre prețul corect al utilajelor WDMAX. Consecvent ideilor de atunci este în continuare hotărât de ofere pieței utilaje performante la prețuri accesibile, bazându-se în acest demers și pe experiența de producător de mobilier (Sanitop). Despre prețul corect al utilajelor WDMAX și modul cum abordează WoodMatic piața românească puteți afla și din interviul realizat de colegii de la Revista Mobila, pe care-l puteți vedea aici.
Adaugă comentariul